Moonlight Trailer
Trailer #1 03:19

Солярис (1972)

Dramă, SF, Aventuri, Mister | 20 March 1972 (Russia)

Solaris (Solyaris) (1972)

Солярис

Dramă, SF, Aventuri, Mister (Russia)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Andrei Tarkovsky

Producător:

Unit Four, Creative Unit of Writers & Cinema Workers, Mosfilm

Dată lansare (SUA):

20 Martie 1972

Dată lansare (Romania):

14 Mai 2021

Film științifico-fantastic inspirat din romanul omonim al lui Stanislaw Lem. Patru savanți aflați la bordul unei stații orbitale unde cercetările au fost abandonate, se confruntă cu stranii și inexplicabile fenomene, determinate de curioasa planetă Solaris, alcătuită dintr-o substanță înzestrată cu proprietățile creierului omenesc.

Recenzii

cezar33

08.09.2018

Un film formidabil, o adevarata capodopera a genului. Pentru prima data in istoria culturii SF entitatea extraterestra a fost intruchipata ca un corp astral, ca forma de evolutie mult superioara rasei umane. Adaptand romanul lui Stanislaw Lem, Tarkovsky a exploatat magistral oportunitatea de a patrunde in strafundurile sufletului personajelor. Fiecaror dintre ele Solaris le ofera cate-un "replicant indestructibl" din categoria fiintelor indragite, dar disparute. Ce se va intampla cu acestea veti vedea urmarind filmul.

4 1

Nikolay

08.09.2018

Daca va pica in mana acest film luati-l, vizionati-l si daca din prima nu l-ati inteles... nu-i nimic mai priviti-l odata ! OK?

2 2

mar888

08.09.2018

Prima ecranizare a romanului Solaris de Stanislaw Lem, reprezinta un un clasic al filmelor sf, avind in vedere ca a fost filmat tocmai in indepartatul 1972. Partea negativa este ca pe alocuri filmul devine plictisitor si chiar de neinteles pentru privitorul care nu este pregatit (care nu a citit romanul). Totusi acest film este despre eterna întrebare: ce este omul şi ce inseamna umanitatea? asa ca merita vazut sau puteti opta pentru varianta din 2002 Solaris a regizorului Steven Soderbergh

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top