Moonlight Trailer
Trailer #1 01:46

Fantasy, Dramă | (Italy, France)

Fantasy, Dramă (Italy, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Federico Fellini, Sergio Leone

Producător:

Cineriz, Francinex

Dată lansare (Romania):

27 Noiembrie 2021

Guido Anselmi, un regizor italian de film, incearca sa se relaxeze dupa ultimul lui succes. Dar nu-si poate gasi linistea pentru ca oamenii cu care a lucrat apeleaza constant la el, rugandu-l sa le gaseasca de munca. Guido incearca sa gaseasca inspiratie pentru o noua idee de film, insa fara nici un succes. Dar in timp ce se gandeste, incepe sa-si aminteasca momente importante din viata sa, alaturi de memoriile unor foste iubiri. El reuseste sa scape astfel de presiunea pusa pe capul sau si isi regaseste muza, fiind in final pregatit sa faca din nou fata lumii.

Recenzii

MikeWindgren

08.09.2018

"8 si jumatate" este unul dintre cele mai profunde filme pe care le-am vazut. Cred ca nimic nu exprima mai bine la nivel cinematografic conditia creatiei. Michel Foucault spunea ca opera, creatia isi subjuga creatorul, dezorientandu-i insemnele sale particulare. Cat de adevarat! Cat de trist si de frumos in acelasi timp! Ca propria ta opera sa te acapareze, sa te transforme! Numai cine nu a creat niciodata nimic nu poate sa inteleaga. Tema acestui film, pentru ca la Fellini exista tema, nu naratie, este creatia. Intr-un succedaneu de planuri, ce amesteca imaginile lui Fellini, ca regizor, cu cele ale lui Guido, eroul principal, tot regizor, descoperim, de fapt in noi, dar si cu ajutorul acestui film, ca procesul creatiei se esafodeaza pe un imens puzzle, de cuvinte, de imagini, de dorinte, de amintiri reale ori false, de ganduri pronuntate sau nerostite, de cosangvinizarea planului real cu visul, cu metafora, pentru a modela fluidul creatiei. De asemenea, cred ca filmul e mai greu de patruns pentru tineri, mai greu de asimilat. Pentru ca in tinerete mintea lucreaza fluent, fara oprelisti, pe fagase algoritmice, dupa trasee clare, ca atunci cand invata. Ai introducere, premise, continut etapizat si concluzii. La maturitate focalizezi doar ceea ce e nou sau aparent nou, ceea ce iti starneste interesul, centrezi fragmente din intreguri ce iti sunt deja cunoscute, pe care le asezi, de amorul artei, in asa fel incat sa creeze alte intreguri. In ciuda faptului ca este un film dificil, "8 1/2" este extrem de sincer. A-ti dezvalui mintea, a-i pune pe tapet sinapsele este un act mai curajos decat o vizita la ginecolog. Imaginile creatorului te inunda, realizandu-ti propria conditie. Descoperi sau redescoperi conditia ta primara, aceea de Dumnezeu.

13 1

KATAKLYSM

08.09.2018

Dl. Mike... ati ajuns la Foucault, dar eu n-am in cap decat o femeie ce seamana cu Ionut Lupescu cand cineva pomeneste de Foucault! Oare ce imagine imi vine in minte cand aud de Derrida, Saussure sau Kristeva? Ati ghicit: tot Ionut Lupescu in chip de femeie si cu privirea ratacita a lui Petru Maior! Oare cum arata Gherontie Cotore? Astept un reply...

2 3

MikeWindgren

08.09.2018

Reply-ul ar fi ca nu trebuie confundata valoarea cu cel care o valorizeaza. Daca aceeasi Ionuta Lupescu o sa va spuna maine ca e innebunita dupa Kataklysm ce o sa faceti?

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top