Moonlight Trailer
Trailer #1 01:19

A Man for All Seasons

Dramă, Istoric | (United Kingdom)

Un om pentru eternitate

A Man for All Seasons

Dramă, Istoric (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Fred Zinnemann

Producător:

Highland Films, Columbia Pictures

Dată lansare (Romania):

24 Septembrie 2020

Thomas More e in conflict deschis cu regele Henry al VII-lea, care si-ar dori sa poata divorta de sotia sa, Catherine of Aragon, pentru ca sa se recasatoreasca cu Anne Boleyn. More ii spune regelui ca, din punctul de vedere al bisericii Romano Catolice, un divort e un act de erezie. Regele incearca sa-l discrediteze pe More din punct de vedere legal, dar capcana esuaza. Scarbit, More se retrage din viata publica, dar regele insista ca More sa ii declare divortul ca fiind valabil. Henry, decis sa demonstreze tutoror puterea pe care o detine, schimba legile astfel incat sa fie conducatorul suprem al problemelor religioase ale Angliei, rupandu-se astfel de Roma. Dar More nu e dispus sa renunte la principiile sale, nici cand presiunea lui Henry se intensifica.

Recenzii

EduardR

08.09.2018

Un film bine facut, cu actori buni si cu un subiect deasemenea bun. Actiunea filmului se desfasoara in Anglia, in perioada regelui Henry al VIII-lea, perioada in care a trait si neprihanitul avocat Thomas More, care, in cele din urma, din cauza sistemului nedrept si crud, caracteristic evului mediu, devine martir. Asadar, filmul redand taraseniile raposatului Thomas More reuseste sa contureze foarte bine crudul sistem din acele vremuri intunecate, vremuri care sunt si ele foarte bine redate prin costume, decor, scenariu, tot. Iar daca mai tarziu cu un deceniu nu ar fi aparut "Barry Lyndon", as fi zis despre acest fim ca este cel mai bun film care isi are actiunea plasata in epoca feudala.

3 3

huntervip

08.09.2018

Plasarea actiunii in societatea medievala engleza si intr-un regim despotic cu toate imperativele si nedreptatile epocii ne da sansa sa admitem marii pasi pe care ia facut omenirea pe calea drepturilor omului.Film monumemtal care arata adevarata tarie de caracter a unor oameni MARI.

1 0

Sibelius

08.09.2018

Hai sa nu mai numim perioada Reformei drept Evul Mediu. Pentru cei care urmaresc The Tudors "A man for all seasons" ca si "Anne of the 1000 Days" sunt filme care trebuie vazute.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top