Nimic nou pe frontul de Vest (1979)

All Quiet on the Western Front

Dramă, Istoric, Război (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Delbert Mann

Producător:

ITC Entertainment Group, Norman Rosemont Productions, Marble Arch Productions

Dată lansare (SUA):

14 Noiembrie 1979

Dată lansare (Romania):

21 Octombrie 2021

<p>Dupa impresionanta si intens premiata ecranizare din 1930 (in regia basarabeanului Lewis Milestone) a romanului lui Remarque, devenea dificila o variatiune pe aceeasi tema. Este insa o provocare pe care Delbert Mann a acceptat-o, regizand o noua ecranizare in 1979. Fara a avea individualitatea puternica a productiei din 1930, filmul lui Mann are totusi meritele sale, incercand o punere in scena cat mai fidela a ceea ce transmite romanul, precum si a detaliilor istorice adiacente. Personajul Paul Baumer devine mult mai central aici, dar nu ca exponent, ca macheta a razboiului, ci ca personaj individual, renuntandu-se (din pacate) astfel la eroul colectiv ca sursa a explicarii traumei razboiului. In aceste conditii, miza o constituie modul in care Richard Thomas, actorul care il interpreteaza pe Paul Baumer reuseste sa redea emotia razboiului. Iar acesta face mai degraba un rol cuminte. Astfel, si impresia generala pe care o va lasa filmul devine una de film cuminte, care nu creeaza, ci reproduce. </p>

Recenzii

papillon

08.09.2018

Realizare cinematografica de exceptie a romanului cu acelasai nume al lui Erich Maria Remarque.,Drama razboiului este extraordinar realizata de regizor care a reusit sa pastreze linia romanului.Nu stiu cum sa fac rost de el!

2 1

nk

08.09.2018

un film si atat

1 0

mikutzoo

08.09.2018

ecranizarea fidela a romanului cu acelasi nume al lui Remarque, cu foarte mici exceptii, filmul este exact cum mi l-am inchipuit eu citind cartea , nota 9 .

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top