Angelica, marchiza îngerilor

Angélique, Marquise Des Anges

Aventuri, Romantic, Istoric (France, Italy, Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Bernard Borderie

Scenariști:

Claude Brulé, Bernard Borderie, Francis Cosne

Producător:

Compagnie Industrielle et Commerciale Cinématographique (CICC), Fono Roma, Franco London Films

Dată lansare (Romania):

24 Iulie 2021

<p align="left">Filmul/serial realizat de regizorul Bernard Borderie pe baza romanului scris de cuplul Anne si Serge Golon , este un film romantic, de epoca plin de aventuri gen "de capa si spada". Tanara, frumoasa si neastamparata Angélique de Sancé de Monteloup( Michèle Mercier ), al cincilea copil al unui nobil de tara isi petrece tineretea alaturi de Nicolas (Giuliano Gemma ) care in secret o iubeste dar ea il considera prieten de joaca. </p><p align="left">Pentru a-si scapa familia de saracie ea este obligata sa se casatoreasca cu Jeoffrey de Peyrac (Robert Hossein ) un nobil bogat dar vestit pentru uratenia lui. Cunoscandu-l mai bine, ea descopera in el un om deosebit de cult si manierat, muzician si filosof cu aplecare spre stiinta. Cand realizeaza ca s-a indragostit de el, acesta este arestat, pe nedrept, condamnat la moarte datorita convingerilor sale religioase si politice dar reuseste sa fuga si dispare iar destinul Angelicai se schimba.</p>

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

Premiat cu AUR in 1966 la festivalul Golden Screen, Germany serialul a incantat pe multi cinefili care au urmarit cu ardoare continuarea: Merveilleuse Angélique (1965) Angélique et le roy (1966) Indomptable Angélique (1967) Angélique et le sultan (1968) aventurile eroinei Angélique de Peyrac in cautarea sotului.

4 0

Doina1952

08.09.2018

Filme de epoca ce ne incantau tineretea, realizat de Bernard Borderie in 1964 , atmosfera de curte regala, imbracaminte de epoca, batai cu sabii, palate cu intrari si subsoluri ascunse, actrita superba iar Robert Hossein in rolul lui Jeoffrey de Peyrac , facand o paralela cu "Frumoasa si bestia", era o "bestie" adorabila ! O poveste frumoasa!

3 0

Sibelius

08.09.2018

Revazand filmul nu am putut decat sa admir inca odata frumusetea lui Michele Mercier si sa ma amuz observand numeroasele lacune ale scenariului si fazele de lupta hilare.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top