Moonlight Trailer
Trailer #1 01:32

Angst essen Seele auf (1974)

Romantic, Dramă | 05 March 1974 (Germany)

Ali: Fear Eats the Soul (1974)

Angst essen Seele auf

Romantic, Dramă (Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Rainer Werner Fassbinder

Producător:

Tango Film, Filmverlag der Autoren

Dată lansare (SUA):

5 Martie 1974

Dată lansare (Romania):

4 Decembrie 2021

  Emmi Kurowski are 60 de ani, este mama a trei copii maturi pe nume Bruno, Albert si Krista si a fost maritata cu un muncitor polonez care a decedat cu multi ani in urma. Incercand sa se adaposteasca de ploaie si fiind atrasa de muzica arabeasca exotica, femeia intra intr-un bar frecventat de catre prostituate si imigranti si il cunoaste pe arabul Ali. In pofida diferentei enorme de varsta si a prejudecatilor religioase si rasiale, germanca Emmi se indragosteste de Ali si se casatoreste in secret cu el. Atunci cand Emmi marturiseste familiei ca si-a unit in mod oficial destinul cu Ali, Bruno sparge televizorul intr-un acces de furie, Albert o considera nebuna, iar Krista si bigotul ei sot Eugen parasesc apartamentul ca un gest de fronda. Vecinii barfitori ii trateaza cu dispret pe cei doi soti, iar colegele de serviciu o evita pe Emmi, care nu este obisnuita cu acest gen de discriminare si sufera cumplit. Intorsi dintr-o vacanta prelungita, Emmi si Ali sunt acceptati in comunitate, insa relatia lor de cuplu incepe in mod paradoxal sa se deterioreze tocmai acum, barbatul avand o aventura cu barmanita Barbara. 

Recenzii

herrKlaus

08.09.2018

Ce proverb! frica mananca sufletul! unde gasesti toleranta, acolo-i si intoleranta. fericirea nu-i doar toleranta, ci scop cu pretentii.

3 0

Doina1952

08.09.2018

O drama sincera si profunda care urmareste idila controversata si intr-un fel pitoreasca dintre o nemtoaica de varsta mijlocie si un tanar muncitor marocan.O poveste despre discriminare, izolare si afectiune care a ramas ca "marca inregistrata" pe numele regizorului, un simbol al acestuia.

1 0

Nagy

08.09.2018

Alaturi de Berlin Alexanderplatz in acest film regizorul reuseste poarte cel mai bine sa-si exprime ideile

0 5

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top