Moonlight Trailer
Trailer #1 02:06

Animal Farm (1999)

Familie, Dramă, Comedie | 03 October 1999 (United Kingdom, United States of America)

Ferma animalelor (1999)

Animal Farm

Familie, Dramă, Comedie (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

John Stephenson

Producător:

Animal Farm Productions Ltd., Turner Network Television, Sonar Entertainment

Dată lansare (SUA):

3 Octombrie 1999

Dată lansare (Romania):

29 Noiembrie 2021

Filmul este inspirat dupa cartea cu acelasi titlu a lui George Orwell si face referire la comunismul din Rusia. Animalele din ferma Manor se revolta impotriva stapanilor, fiind conduse de porcul Snowball si de Napoleon. In incercarea lor de a crea o societate perfecta, animalele vor esua deoarece Napoleon se crede mai presus decat toti si stabileste un regim totalitar, foarte asemanator cu cel al oamenilor. Astfel, ferma devine o lume nou creata, unde toate animalele sunt oprimate de una singura...

Recenzii

mihaelatb

08.09.2018

1. Tot ce merge si are doua picioare este dusman. 2. Tot ceea ce merge pe patru labe sau are aripi este prieten 3. Animalele nu trebuie sa foloseasca imbracaminte 4. Nici un animal nu trebuie sa doarma intr-un pat 5. Nici un animal nu trebuie sa bea alcool 6. Nici un animal nu va maltrata un alt animal 7. Toate animalele sunt egale . Incet incet aceste percepte vor disparea unul cate unul , pana cand va ramane ultimul dar modificat : - Toate animalele sunt egale , dar unele sunt mai egale ca celelalte . este atat de actuala cartea lui Orwell scrisa in '45, iar filmul ...este o buna realizare .

3 0

Nykoleta7

08.09.2018

chiar ca este trist filmul....ahh ce ma enerva porcu ala!

1 3

rebecaandrei

08.09.2018

ce m-a impresionat este subtilitatea cu care Orwell a surprins aspectele negative ale comunismului, si a reusit sa desemneze prototipurile regimului politic prezentat alegoric prin ferma animalelor. mi-a atras atentia metoda cu televizorul;atunci cand aveau de gand sa le atraga atentia de la o problema reala animalelor, aprindeau televizorul. oile care de la bun inceput scandau tot felul de sloganuri, simbolizand oamenii usor influentabili, naivul intruchipat de cal...si multe altele. Este o radiografie extrem de lucida a instalarii regimului comunist si a metodelor binecunoscute, este de asemenea un semnal de alarma pentru oamenii din toate timpurile si,cred eu un apel la mai multa luciditate atunci cand ni se spune fara sa ne dam seama cum trebuie sa gandim. Comunismul poate fi pornit de la o idee nobila:egalitatea, insa istoria ne-a invatat ca unii sunt mai egali decat altii:)

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top