Antarctica (1983)

南極物語

Dramă, Aventuri (Japan)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Koreyoshi Kurahara

Scenariști:

Tatsuo Nogami, Susumu Saji, Toshirô Ishidô, Koreyoshi Kurahara

Producător:

Kurahara Productions, Fuji Television Network, Gakken Co. Ltd.

Dată lansare (SUA):

23 Iulie 1983

Dată lansare (Romania):

27 Mai 2022

<p>Istoria unei expeditii japoneze, cu câini, in Antarctica(1958), de la baza stiintificã Shouwa de pe insula Ongul la muntele Botnnuten, unde urmeazã sã facã mãsurãtori geografice, topografice si geologice. Fiind deja Octombrie si neavind alt mijloc de transport hotarasc sa foloseasca 15 câini de sanie din rasa Karafuto pentru a ajunge la destinatie. Echipa este formata din Akira Ushioda(Ken Takakura) Ochi Kenjiro (Tsunehiko Watase) Ozaki Taicho (Eiji Okada). Expeditia trece prin mai multe momente dificile, dar caini gasesc drumul spre baza. Echipa trebuie sa se retraga, iar cainii raman la baza de cercetare urmind sa fie adusi cu urmatorul transport, dar vremea rea se opune, precum si lipsa banilor. </p><p>Akira Ushioda va trebui sa gaseasca solutia salvatoare pentru salvarea cainilor. In tot acest timp, cei 15 caini incearca sa supravietuiasca frigului si furtunii puternice. Filmul are ca titlu alternativ(englez) Antarctica, avind ca suport muzical muzica lui Vangelis.<br />De mentionat ca acest film a fost sursa de inspiratie pentru filmul american "Eight Below"</p>

Recenzii

ghebala

08.09.2018

Istoria unei expeditii japoneze, cu câini, in Antarctica(1958). Aventura de supravietuire a câiinilor este senzaţională, devenind pe alocuri similara cu aventura umana de supravietuire pe planeta pamânt. Iubitorii de câini si de aventura ... enjoy!

0 0

gionescuro

08.09.2018

Foarte emotionant filmul facut de japonezi, dar mai bine nu-l vedeam, sunt scene crude in care mor ciini, ba de frig, ba de foame, ba inecati, mincati de foci si balene, aduce o stare de indispozitie !

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top