Moonlight Trailer
Trailer #1 02:21

บางระจัน (2000)

Acțiune, Istoric, Război | 29 December 2000 (Thailand)

Bang Rajan (2000)

บางระจัน

Acțiune, Istoric, Război (Thailand)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Tanit Jitnukul

Scenariști:

Tanit Jitnukul, Kongkiat Khomsiri, Patikarn Phejmunee, Bunthin Thuaykaew

Producător:

Film Bangkok, BEC-TERO Entertainment

Dată lansare (SUA):

29 Decembrie 2000

Dată lansare (Romania):

20 Aprilie 2021

  Filmul prezinta una dintre paginile eroice ale istoriei Thailandei, povestea putand fi comparata, e drept la alta scara, cu batalia de la Termopile. In anul 1763 noul rege al Burmei(actualul stat Myanmar), Maruda si-a propus sa cucereasca orasele-state din jur, dar planurile sale au fost contracarate de Ayudhya- un oras stat din Siam(actuala Thailanda). Doi ani mai tarziu Maruda a pornit campania impotriva orasului respectiv. Jumatate din armata(100.000 de soldati) va fi insa tinuta pe loc timp de opt luni de locuitorii unui mic sat. In scurtele perioade dintre scenele de lupta ies in evidenta cateva personaje: Taen- batranul sef al satului, care e grav ranit in timpul primelor confruntari, Chan- luptatorul care va prelua comanda satenilor si Inn-un tanar care lupta in primul rand pentru a-si apara sotia care este insarcinata(Taeng-Onn). Totusi, portretizarile nu se opresc doar la cei implicati direct in lupta, fiind prezentate "schite" si ale celorlalti: femei, copii, batrani, preoti.

Recenzii

Sibelius

08.09.2018

Evenimentul istoric prezentat poate fi considerat un 300 al Thailandei. Merita vazut in primul rand pentru a lua contactul o cinematografie total necunoscuta.

1 0

serban2u

08.09.2018

Asa cum am mai afirmat poate intr-unul dintre comentariile mele anterioare , sunt fascinat de orice cultura , istorie , alta decat cea europana sau americana . Cu atat mai mult de cinematografie care incearca sa portretizeze sau sa puna in scena evenimente din istoria altor popoare . Filmul cu pricina spune pe scurt povestea celor care tin piept inamicului cotropitor . Un singur minus . Majoritatea actiunii filmului se petrece in intuneric . Ceea ce face dificila urmarirea povestii . Pacat .

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top