Billy Madison (1995)

Billy Madison

Comedie (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Tamra Davis

Producător:

Jack Giarraputo Productions

Dată lansare (SUA):

10 Februarie 1995

Dată lansare (Romania):

18 Octombrie 2021

<p>Billy Madison este un om care are de toate: bani, un tata indulgent care-i face toate poftele, doi prieteni buni, Frank si Jack si o casa mare plina de servitori.</p><p>El este insa foarte imatur si faptul ca toata viata nu a facut decat sa se distreze il determina pe tatal sau sa-si piarda increderea in el, asa ca lasa hotelul Madison pe mainile vicepresedintelui acestuia, Eric Gordon.</p><p>Billy este in stare sa faca orice pentru a recastiga increderea tatalui sau asa ca face o intelegere: daca reuseste sa faca 12 clase in 6 luni va primi hotelul de la tatal sau. Un lucru simplu pentru altii dar nu si pentru Billy.</p>

Recenzii

valutza

08.09.2018

Billy Madison este plin de bani, are o casa mare, plina de servitori care fac totul numai sa-i fie pe plac, doi baieti loiali, prieteni foarte buni si un tata indulgent care sa-i indrume pasii in viata. Pentru varsta de 27 de ani, se poate spune ca are cam tot ce-i trebuie. Desi ar fi normal sa se considere fericit, Billy vrea mai mult. Hotarat sa castige respectul tatalui sau si mai ales sa detina controlul asupra averii imense a familiei, Billy trebuie sa repete cele 12 clase la scoala in mai putin de sase luni. Cea mai mare parte a vietii, Billy si-a petrecut-o distrandu-se cu cei doi prieteni ai sai, Jack si Frank (Mark Beltzman si Norm MacDonald), inotand in piscina, studiind amanuntit continutul revistelor porno, consumand alcool si alergand pe toata mosia tatalui sau pentru a vana un pinguin imaginar. Rarele lui accese de responsabilitate nu se pot materializa, deoarece ii este prea lene sau este prea rasfatat ca sa dea viata gandurilor lui mature. Ca unic copil al familiei Madison, Billy este ferm convins ca va mosteni Hotelul Madison de milioane de dolari pe care tatal sau, Brian Madison (Darren McGavin) il conduce, atunci cand acesta va iesi la pensie. Comportamentul lui insa l-a facut pe tatal sau sa lase hotelul pe mainile lui Eric Gordon, vicepresedintele hotelului, fapt care l-a intristat tare pe prea rasfatatul fiu. El este in stare de orice pentru a recastiga increderea tatalui sau si implicit averea sa. Daca reuseste sa faca 12 clase in 6 luni va avea Hotelul Madison, daca va rata, atunci Eric va fi castigatorul. Cu alte cuvinte, el trebuie sa-i demonstreze tatalui sau ca nu este idiot. Suna a fi o actiune foarte simpla, insa nu si pentru Billy. Incercarile lui Billy de a avea o viata normala si un comportament ca atare formeaza fara rezerve o comedie veritabila.

2 1

horia98

08.09.2018

Un film destul de porcos.Nu este pentru copii.Eu din aceasta cauza l-am vazut.Adam Sandler joacabine in rolul lui Billy.M-a cam enervat filmul din cauza ca majoritatea actorilor(in afara de Adam Sandler)si-au batut joc de film prin interpretarea proasta.Ideea este destul de buna.Adam Sandler putea mai mult decat ce a facut in filmul asta.In general la filmele cu Adam Sandler rad,dar si plang.Acest film mi-a lasat cat de cat un gust amar.M-a amuzat numai partea cu treaba mare a unui caine pe care a pus-o intr-o punga pe care a lasat-o in fata unei case si apoi ii da foc.Cam atat in rest zero.Unele faze sunt destul de scarboase.Cred ca nota perfecta pentru acest film este 6.

2 2

Andysev85

08.09.2018

adam sandler este unul din actorii mei preferati si unul din motive este chiar acest film nota 10.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top