Moonlight Trailer
Trailer #1 02:34

Black Narcissus

Dramă | (United Kingdom)

Narcisa neagra

Black Narcissus

Dramă (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Michael Powell, Emeric Pressburger, Chris Rock

Scenariști:

Michael Powell, Emeric Pressburger

Producător:

The Archers

Dată lansare (Romania):

4 Decembrie 2020

Filmul e o adaptare dupa un roman de Rumer Godden. Surorile Clodagh si Philippa conduc un spital-scoala al bisericii Anglicane in Himalaya. VIata linistita a congregatiei e data peste cap de aparitia unui agent britanic atragator, care da peste cap existenta casta a celor doua femei. Intre timp, o fata indiana din scoala e dusa la pierzanie de un militar fara capatai. Relatia celor doua cu ofiterul va aduce la lumina aspecte ascunse ale vietilor celor doua femei- trecutul uneia si fondul psihic instabil al celeilalte. O scena din Black Narcissus a fost scoasa din pricina unei reclamatii depuse de Legiunea Catolica pentru Decenta. Filmul a primit premiul Oscar pentru imagine.  

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

Folosindu-se abil de o intriga dramatica si de peisaje pictate in loc de décor cei doi cineasti , Michael Powell si Emeric Pressburger realizeaza un film de neuitat. E drept ca si cele doua calugarite interpretate de Deborah Kerr si Flora Robson ce se straduiesc sa infiinteze o manastire in Himalaya si se confrunta cu atatea probleme...reusesc sa dea substanta filmului.

1 0

Nagy

08.09.2018

O opera cinematografica de capatai al celebrului cuplu The Archers, despre acest film se poate vorbi numai la superlativ de la imagine la prestatia actorilor.

0 4

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top