Burebista (1980)

Burebista

Istoric (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Producător:

Casa de Filme 5

Dată lansare (SUA):

21 Septembrie 1980

Dată lansare (Romania):

23 Octombrie 2021

<p>In anii '70,inaintea Erei Noastre,expansiunea puternicului Imperiu Roman atinge,la sud de Dunare,bogatele tinuturi ale dacilor uniti intr-un mare si puternic regat sub sceptrul viteazului Burebista. Proconsulul Hibrida(a carui sotie este fosta iubita a unui gladiator din oastea lui Spartacus,revenit la vatra)se si instaleaza intr-o cetate greceasca de la mare. Asasinarea lui Iuliu Cezar amana inevitabilul.</p>

Recenzii

Falstaff

08.09.2018

E un film de propaganda a totalitarismului comunist.Cumplit de fals din punct de vedre istoric,canta in struna paranoiei nationaliste a lui Ceausescu.

3 12

Cluc

08.09.2018

Interesanta istoria, şi bine reflectată în acest film. Triburile dace, numai împreună puteau învinge...ca şi oamenii, numai împreună pot trece de greutăţi.

3 0

uberneciulian

08.09.2018

Tot e bine ca au mai fost realizate filme despre istoria poporului nostru si in perioada lui Ceausescu. Filmul este un omagiu adus strabunilor nostrii. Chiar daca pe alocuri scenariul filmului se bazeaza pe o istorie partial inteleasa gresit, in nici un caz nu este o supra evaluare... din contra... La cat de mari Oameni au fost strabunii nostrii Geto-Daci (din marele neam pelasgo-trac) un film e prea putin realizat in memoria lor!

4 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top