Buzduganul cu trei peceti (1977)

Buzduganul cu trei peceti

Istoric, Război (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Constantin Vaeni, Edward Neumeier

Scenariști:

Eugen Mandric

Producător:

Casa de Filme 1, Casa de Filme 3

Dată lansare (SUA):

12 Septembrie 1977

Dată lansare (Romania):

27 Septembrie 2020

Filmul lui Constantin Vaeni este un nou film despre Mihai Viteazul, după cel realizat cu șapte ani înainte de Sergiu Nicolaescu. Filmul este o comandă făcută chiar de șeful statului, Nicolae Ceaușescu, care dorea un film cu mai multă "conștiință de clasă", care să pună mai puțin accentul pe acțiune și lupte și mai mult pe "gândirea" eroului, al cărui urmaș se credea.

Recenzii

mariusbibicu

08.09.2018

ma intriga faptul ca filmele romanesti in special cele istorice nu sant atat de vizionate

1 0

melanny

08.09.2018

Filmul lui Constantin Vaeni este un nou film despre Mihai Viteazul, dupa cel realizat cu sapte ani inainte de Sergiu Nicolaescu. Filmul este o comanda facuta chiar de seful statului, Nicolae Ceausescu, care dorea un film cu mai multa "constiinta de clasa", care sa puna mai putin accentul pe actiune si lupte si mai mult pe "gandirea" eroului, al carui urmas se credea. Filmul este "un film de idei, de fapt colaj de discursuri, alcatuit de Eugen Mandric, si regizate fara respiratie epica" (Tudor Caranfil).

0 1

gabishor_nate

08.09.2018

Mie mi-a placut ecranizarea,mai ales scenele de lupta si iscusimea cu care a recastigat cetatea Targovistei.Ca sa nu mai zic de elita de actori...

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top