Camille

Camille

Dramă, Romantic (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

George Cukor

Producător:

Metro-Goldwyn-Mayer

Dată lansare (Romania):

4 Decembrie 2021

Regizorul George Cukor, transpune in scena , realizand o ecranizare de exceptie a romanului "Dama cu camelii", al scriitorului francez, Alexandre Dumas-fiul. Actiunea filmului se desfasoara in anul de gratie 1847. Marguerite Gautier , o tanara si frumoasa parizianca care datorita vietii ei usuratice, isi pune sanatatea in pericol. Ea este o curtezana in Parisul placerilor, unde cele mai importante lucruri si iubiri se intamplau la teatre, baluri, casinouri, unde ea-si propusese sa intalneasca un barbat bogat, care sa ramana alaturi de ea. Intr-una dintre zilele ei de viata obisnuite, ea-l intalneste pe tanarul si bogatul Armand Duval. Acesta este cucerit de ea, care la randu-i simte aceeasi atractie pentru el, ca persoana, nu ca valoare materiala. Ei traiesc impreuna o dragoste sublima, la care intervine tatal tanarului Duval, ce-si vede periclitata pozitia cariera si pozitia sociala. Camille - Marquerite are de luat o decizie importanta....

Recenzii

Cluc

08.09.2018

Este o excelenta ecranizare a romanului omonim, al scriitorului francez Alexandre Dumas-fiul, in care Greta Garbo este remarcabila.

0 1

harpo

08.09.2018

Nu doar Greta Garbo este remarcabila ci si Robert Taylor iar povestea este foarte frumoasa si foarte trista. Ma topesc dupa iubirile damnate iar filmul acesta este, in acest sens, mai mult decat graitor.

0 1

Raluca92

08.09.2018

In opinia mea Camille (1936) este un film de nota 10, un film superb, foarte bine realizat si cu o distributie de exceptie. Greta Garbo a fost perfecta in rolul lui Marguerite Gautier, nu as putea sa-mi imaginez o alta actrita care sa interpreteze mai bine acest rol. De asemenea, Robert Taylor a jucat exceptional rolul lui Armand Duval. Totusi mi-ar fi placut ca filmul sa respecte mai mult subiectul cartii Dama cu camelii. Finalul filmului a fost foarte emotionant, insa in carte Armand Duval nu reuseste sa o mai vada pe Marguerite pentru ca ajunge prea tarziu. Cu toate acestea, filmul este minunat si nu pot sa-i dau decat nota 10!

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top