Moonlight Trailer
Trailer #1 02:10

Capote (2005)

Crimă, Dramă | 30 September 2005 (Canada, United States of America)

Capote (2005)

Capote

Crimă, Dramă (Canada, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Bennett Miller

Producător:

Sony Pictures Classics, Cooper's Town Productions, Infinity Media, A-Line Pictures, Manitoba Film and Video Production Tax Credit, Eagle Vision

Dată lansare (SUA):

30 Septembrie 2005

Dată lansare (Romania):

9 Iunie 2006

In 1959 Truman Capote, un foarte popular scriitor, afla despre o crima oribila si fara sens din Kansas. El alege sa mearga impreuna cu partenera sa, Harper Lee, sa investigheze cazul (in scopul documentarii pentru un material publicistic), iar mai apoi hotaraste sa scrie urmatoarea sa carte folosind aceasta poveste. In timpul cercetarii, el leaga o relatie stransa cu unul dintre criminali, Perry Smith, si se foloseste de acesta pentru a afla adevarul despre crima, creand astfel capodopera vietii sale - "In cold blood" (Cu sange rece).

Recenzii

emil-dorin

08.09.2018

Implicarea autorului in viata eroului si invers! De multe ori acestea nici nu sunt posiblie, dar in cazul Capote a fost "dragoste"la prima vedere. Dupa consumul intelectual investit in realizarea romanului "cu sange rece", lui Capote nu i-a mai fost posibil sa scrie! Ce parere aveti?

3 6

emil-dorin

08.09.2018

Faptele reale au influentat direct povestea romanului, iar povestea scrisa nu putea merge mai departe fara intamplari reale. Capote l-a determinat pe Perry sa precipite lucrurile pentru a avea ce scrie!

1 5

Patronu

08.09.2018

Prestaţia lui Hoffman e uimitoare, pur şi simplu m-a fascinat în rolul ăsta, gesturi, voce, tot. Probabil deja îşi lustruieşte piedestalul acasă pentru viitorul Oscar. Filmul e şi el interesant, regizorul explorând bine decăderea morală a lui Capote, care se foloseşte de doi deţinuţi pentru a realiza cartea ce avea să-i aducă gloria. Merită văzut.

8 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top