Moonlight Trailer
Trailer #1 02:31

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Acțiune, Aventuri, SF | 20 March 2014 (United States of America)

Capitanul America: Razboinicul iernii (2014)

Captain America: The Winter Soldier

Acțiune, Aventuri, SF (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Joe Russo, Anthony Russo

Producător:

Marvel Studios

Dată lansare (SUA):

20 Martie 2014

Dată lansare (Romania):

4 Aprilie 2014

<p>Steve Rogers se străduieşte să-şi îmbrăţişeze rolul de erou contemporan în lumea modernă. El e Captain America şi va face echipă cu Natasha Romanoff, cunoscută drept Văduva Neagră. Împreună vor înfrunta un inamic puternic, dar care se ascunde în umbră.</p>

Recenzii

AAvramescu81

08.09.2018

Cine e Falcon? Falcon (Şoimul), s-a născut ca Sam Wilson. Vine din Harlem şi a trecut prin mai multe aventuri alături de Captain America în benzile desenate ale anilor '70. Pe numele complet Samuel Thomas Wilson, eroul de culoare este fiul lui Paul Wilson, un preot destul de faimos, având o copilărie fericită. Pasionat de păsări, dresează porumbei încă din copilărie. Totuşi, experienţele nefericite cu rasişti îl dezamăgesc la adolescenţă. La 16 ani, tatăl său este ucis atunci când intervine într-o altercaţie din cartier, apoi peste numai doi ani mama sa este împuşcată de un hoţ. Chinuit de mânie şi "supărat pe lume", Sam îşi descoperă o nouă faţă, una de delincvent, membru al unei bande şi proxenet. În timpul zborului către "un pont mare la Rio de Janeiro", avionul în care se află se prăbuşeşte pe o insulă izolată, Exile Island (Insula Exilaţilor), controlată de către un grup de nazişti care lucraseră, cândva, alături de Red Skull în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest timp, Wilson îl descoperă pe Redwing, un şoim pentru care are o afecţiune aparte. Cum s-a născut Falcon Red Skull foloseşte Cubul Cosmic, un dispozitiv care permite celui care îl deţine să schimbe realitatea, pentru a crea o legătură mentală între Wilson şi şoimul Redwing. Această "verigă de legătură mentală" îi va da lui Wilson puteri surprinzătoare asupra tuturor păsărilor. Următorul pas al Craniului Roşu este ca, folosindu-se de Cub, să rescrie trecutul în mintea lui Falcon - şi anume să îndepărteze amintirile din timpul vieţii de infractor. În această poveste, Falcon e un personaj cinstit şi demn, al cărui rol pe insulă este de a-i ajuta pe localnici să lupte pentru propria lor libertate. Atunci când Steve Rogers (Captain America) se împrieteneşte cu Falcon, cei doi creează un personaj mascat, cel care îi va conduce pe localnici în lupta de eliberare: într-adevăr, cei doi reuşesc să îi învingă pe Exilaţi şi pe Craniul Roşu. Astfel, the Falcon devine ajutorul lui Captain America în lupta împotriva criminalităţii, purtând uneori el însuşi costumul în locul lui Rogers. Însă, în scurt timp, Craniul Roşu îi dezvăluie lui Falcon adevăratul său trecut de delincvent, încercând să-l manipuleze în aşa fel încât Falcon să îl ucidă pe Captain America. Falcon înţelege acum ce fel de om era în trecut, însă hotărăşte să treacă de partea binelui, numit fiind în fruntea superagenţilor de la agenţia de informaţii numită SHIELD.

3 7

AAvramescu81

08.09.2018

Cine e Winter soldier? Pe numele său întreg James Buchanan 'Bucky' Barnes, a fost ajutorul lui Captain America si cei mai buni prieteni. Către sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1945, Captain America se prăbuşeşte în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, iar Bucky e ca mort în confruntarea cu naziştii. În timp ce corpul lui Steve Rogers /Captain America va rămâne într-un fel de somn criogenic într-un bloc de gheaţă, pentru a fi mai târziu găsit de către The Avengers, Bucky e găsit de echipajul unui submarin sovietic comandat de către generalul Vasili Karpov, de asemenea în viaţă, cu corpul conservat de temperaturile scăzute. Adus la Moscova fără un braţ şi cu amnezie în urma prăbuşirii, Bucky e transformat într-un asasin sovietic, primind numele de cod "Winter Soldier". Primeşte un braţ mecanic, îmbunătăţit cu fiecare ocazie, şi misiune după misiune devine tot mai necruţător şi tot mai eficace. În intervalul dintre misiuni, Winter Soldier e conservat într-o stare de comă criogenică, aşă că a reuşit să nu îmbătrânească decât foarte puţin de la sfârşitul războiului mondial. Atunci când Winter Soldier lansează un atac terorist asupra oraşului Philadelphia din Statele Unite, Captain America îl urmăreşte şi se luptă cu el, avându-l de data asta alături pe Falcon. Îl recunoaşte ca fiind fostul său prieten. Atunci când Captain America reuşeşte să capete controlul asupra Cubului Cosmic, ce are puterea - printre altele - de a readuce la viaţă amintirile, îi va spune lui Soldier: "Adu-ţi aminte cine eşti de fapt!". Recăpătându-şi amintirile, Bucky se simte vinovat de ceea ce a făcut, distruge Cubul Cosmic şi se teleportează. Va apărea însă peste puţin timp la Londra, unde îl va ajuta pe Captain America să oprească un atac terorist. Atunci când Nick Fury înfiinţează S.H.I.E.L.D., Bucky îi cere să facă parte din echipă.

4 7

valentina1003

08.09.2018

deabia astept sa apara ,,,,,,mai mult pana atunci ,din start il voi vedea la cinema ,sper sa nu ne dezamageasaca

0 6

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top