Carandiru (2003)

Carandiru

Dramă (Brazil)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Hector Babenco, Richard LaGravenese

Producător:

Oscar Kramer S.A., BR Petrobrás, Hector Babenco Filmes, Columbia TriStar Filmes do Brasil

Dată lansare (SUA):

21 Martie 2003

Dată lansare (Romania):

24 Februarie 2021

Ucigasi, violatori, consumatori de droguri. Ei erau cei care inspirau frica, cei care conduceau cu adevarat Carandiru, cel mai mare penitenciar din Brazilia: Abanos, un hot distins, un lider si arbitru respectat; Maria Sa, cel care cu mult stil si abilitate si-a impartit viata intre jafuri si femei; Ezequiel, un fost surfer, doborat de pe val de droguri; Pumnal, un ucigas brutal care il descopera pe Dumnezeu. Toti acestia faceau parte din elita inchisorii, erau acei cativa care conduceau Carandiru dupa propriile lor legi si coduri. Totul va fi inabusit in sange, cand 300 de politisti navalesc in penitenciar si ucid cu brutalitate 111 detinuti neinarmati. Aceasta este povestea adevarata a acelei zile insangerate din octombrie 2001, o zi care a zguduit intreaga lume. Ziua Masacrului de la Carandiru.

Recenzii

chifu

08.09.2018

Cu tot respectul, dar mie greata cand vad ca toti posteaza descrieri de pe alte site-uri si nu se ia nicio decizie, dar ce sa ma mai mir, traim in Romania si asta inseamna sa plagiem tot timpul.

0 0

michu133

08.09.2018

Un film original, mai vedem si viata din puscariile braziliene ca sincer de filmele cu inchisori americane m-am plictist. Filmul spune povestea personajelor cheie din Crandiru (inchisoare de maxima securitate) pana la perioada de incarcerare a lor.Un film cu multe flashback-uri, cu multe povesti ce se intrepatrund si actiune.Poate fi privit si ca un excelent film de aventuri. Finalul este tragic intra-adevar, dar in concordanta cu stilul brazilian fara happy-end si floricele.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top