Moonlight Trailer
Trailer #1 03:51

Chinatown (1974)

Crimă, Dramă, Mister, Thriller | 20 June 1974 (United States of America)

Cartierul chinezesc (1974)

Chinatown

Crimă, Dramă, Mister, Thriller (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Roman Polański

Producător:

Paramount, Penthouse, Long Road Productions

Dată lansare (SUA):

20 Iunie 1974

Dată lansare (Romania):

19 Octombrie 2021

Ochiul privat, Jake Gittes, trăiește din climatul moral murdar al regiunii sud Californiene, înainte de al doilea război mondial. Închiriat de o frumoasă femeie mondenă pentru a investiga afacerea extramaritală a soțului său, Gittes este adus într-un șir de acțiuni duble și înșelătorii mortale, descoperind o rețea de scandaluri personale și politice care se prăbușesc împreună.

Recenzii

taticu

08.09.2018

Iata un film care mi-a placut chiar daca nu l-am inteles foarte bine! Ceea ce este interesant este ca Chinatown este un film care nu se "grabeste" si permite dialogurilor din film sa ne dezvaluie scenariul incetul cu incetul si nu invers.

4 4

eedy

08.09.2018

Un film clasic,un adevarat model de film noir,creatie a marelui Polanski

4 4

EduardR

08.09.2018

același an, a fost Coppola cu al doilea episod din „Nașul” concurentul acestui film și câștigand marele premiu al Academie, l-a eclipsat pe Polanski și pe filmul lui, care este, după parerea mea, apogeul franțuzului. Da, cred că dacă câștiga cel puțin premiul pentru regie, pe care parcă îl merita mai mult decât Coppola, și peste câțiva ani nu ar fi făcut gafa vieții lui care i-a pus toate creațiile intr-o lumină proastă, filmul „Chinatown” s-ar fi bucurat de mult mai mult succes și apreciere.Întradevăr, a fost apreciat, a avut succes, dar consider ca nu a avut pe măsura valorii lui, care a fost oarecum subestimată de Academie.

6 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top