Ciulinii Baraganului

Ciulinii Bărăganului

Dramă

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Louis Daquin, Gheorghe Vitanidis, Michael Radford

Scenariști:

William Shakespeare

Dată lansare (Romania):

23 Septembrie 2021

<p>Ecranizare a romanului lui Panait Istrati,actiunea filmului este legata de un obicei straniu ale carui origini se pierd in negura timpului:toamna,cand vantul dezlantuit smulge ciulinii,unii copii ai campiei isi parasesc casele si,prinsi in vartejul nebunesc,se avanta in lume sa isi incerce norocul. Drama micului Matache incepe cu o asemenea cursa dupa ciulini,cand tatal i se stinge de inanitie. Va asista,in drum,la o istorica rascoala a taranilor.</p>

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

In decembrie 1957, MARIA TANASE este distribuita în coproductia româno-franceza Ciulinii Baraganului, turnata dupa romanul cu acelasi nume al lui Panait Istrati; interpreteaza rolul principal Anica, alaturi de actorii Marcel Anghelescu, Mihai Berechet si Florin Piersic...si nu trebuie sa nu fie pe lista de actori..

3 0

Doina1952

08.09.2018

Azi, la 100 de ani si o zi de la nasterea MARIEI TANASE " supranumită Pasărea măiastră, Edith Piaf a României și Regina cântecului popular, cand Google si-a facut timp sa-i puna chipul, cand exista monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, emise de BNR..cand toate televiziunile au sarbatorit-o....hai sa o luam inaintea cinemagiei si sa o trecem cu ...contributiile ei in filmul romanesc : a cantat in filmele "Se aprind facliile" (1939, film care nu mai exista), "Romania" (1947), a interpretat mama bocitoare in "Ciulinii Baraganului" (1958) si a aparut in scurt-metrajul "Amintiri din Bucuresti" (filmat in 1958).

0 0

mateicoman

08.09.2018

Desi dupa Razboi, anii '50 au dat si in cinematografia romaneasca niste filme colosale. Ciulinii Baraganului (1958) este un film de referinta al cinematografiei romanesti care daca s-ar fi facut astazi ar fi luat toate premiile cinematografice din lume, mai ales daca era facut in America, avandu-i pe Jolie si Pitt in rolurile principale, in regia lui Cameron. Asa insa filmul e doar cu tanarul Florin Piersic acum aproximativ 55 de ani, o adaptare de nota 10 dupa romanul lui P. Istrati.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top