Moonlight Trailer
Trailer #1 03:23

Cobra Verde (1987)

Aventuri, Dramă | 03 December 1987 (Germany, Ghana)

Cobra Verde (1987)

Cobra Verde

Aventuri, Dramă (Germany, Ghana)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Werner Herzog

Producător:

Werner Herzog Filmproduktion, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), Ghana Film Industry Corporation

Dată lansare (SUA):

3 Decembrie 1987

Dată lansare (Romania):

27 Septembrie 2021

Franciso Manoel da Silva este un fermier falit de o seceta lunga de 11 ani. Pierzand tot, inclusiv pe mama sa, da Silva apuca drumul talhariei, devenind cel mai vicios si mai de temut talhar din nordul Braziliei. <br /><br />In cursul calatoriilor sale este recrutat de un baron local instarit din industria zaharului, care il angajeaza sa supravegheze scalvii de pe plantatia lui. Da Silva insa, starneste ura baronului prin fapte necuvenite, iar acesta din dorinta de razbunare cauta sa-l trimita la pierzare deportandu-l in Africa sub pretextul dezvoltarii comertului cu sclavi. <br /><br />Banditul devine nodul conflictual dintre civilizatia colonizatoare si cea autohtona africana nimerind si in intrigile interne de fiecare parte a taberei. In ciuda tuturor acestora, da Silva, refuza sa se considere victima, si isi infrunta destinul pana la capat. Singurul urmaritor de care nu poate scapa, o constituie constiinta faptelor negre savarsite si conditia de nelegiuit asumata, in locul abandonarii de sine.

Recenzii

Salmoksis

08.09.2018

Nascut in zodia cobrei verzi. Herzog nu e cuminte. Nici Kinski dealtfel. Nici Ionescu. Din cate stiu si despre el, ca-l cunosc mult pe acesta din Urma.

3 2

ciulinic

08.09.2018

Maestrie regizorala pe un scenariu ce ne aminteste de abominabila fila a sclavagismului, cu un Klaus Kinski ce domina pelicula,restul e tacere. Din ecuatia Werner Herzog -Klaus Kinski nu poate rezulta decat arta,profunzime,metafore,simboluri si acel strop de nebunie necesar in arta pentru a transcede timpul.

2 1

The_Surgeon

08.09.2018

Film greu, cred ca este singura colaborare Herzog-Kinski care mi-a scapat si pe care am tot amanat-o din motive inexplicabile, regia e foarte buna iar Kinski pur si simplu s-a nascut sa fie actor, scenariul oarecum slab este singurul lucru care ma impiedica sa-i acord acestei productii cinematografice titlul de capodopera.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top