Code Unknown (2000)

Code Inconnu: Récit Incomplet de Divers Voyages

Dramă, Romantic, Război (France, Germany, Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Michael Haneke

Producător:

France 2 Cinéma, Les Films Alain Sarde, Bavaria Film, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), Romanian Culture Ministry, MK2 Productions, Canal+, ARTE France Cinéma, Filmex Romania

Dată lansare (SUA):

19 Mai 2000

Dată lansare (Romania):

11 Mai 2021

Intr-o intersectie aglomerata din Paris,o femeie asezata pe trotuarul rece asteapta poate,pomana. Un baietandru insolent ii arunca in palme ambalajul unui sandvis,ca intr-o pubela. Indignat,un tanar negru il opreste,obligandu-l sa-si ceara scuze. O martora incearca sa ii desparta. Cele patru personaje ale filmului s-au intalnit,desi nu se vor mai revedea:Maria,osanca plecata la Paris sa adune bani pentru nunta fiicei sale,pedagogul Amadou,emigrant din Mali,Jean,tanarul fermier care fuge de acasa ca sa scape de servitutea agriculturii,si Anna,actrita care,alergand dupa angajament,nu poate trece indiferenta prin lume.

Recenzii

Andrei426Hemi

08.09.2018

Film realizat in perioada 1999-2000 cu sprijinul Eurimages si selectionat la Cannes editia 2000. Film psihologic ce prezinta povesti de viata ale unor oameni cu origini diferite, din categorii sociale, familii si religii diferite, având meserii si probleme diferite. Ei se intâlnesc intâmplator in Paris in momente deosebite care le marcheaza existenta fara insa ca ei sa se cunoasca intre ei.

0 0

Nagy

08.09.2018

In ochii mei acesta este cel mai bun film regizat de Haneke modul in care dezbate multe probleme sociale printr-un scenariu concis si prestatii de prima mana din partea actorilor cum ar fi situatia minoritatilor sau celor ce vin sa cerseasca in tari dezvoltate. Bineninteles cuprinde multe scene memorabile desi foarte triste in esenta.

1 6

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top