Moonlight Trailer
Trailer #1 01:51

Courage Under Fire (1996)

Dramă, Thriller, Mister, Război | 04 July 1996 (United States of America)

Curaj in linia intai (1996)

Courage Under Fire

Dramă, Thriller, Mister, Război (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Edward Zwick

Producător:

Davis Entertainment, Fox 2000 Pictures, Joseph M. Singer Entertainment

Dată lansare (SUA):

4 Iulie 1996

Dată lansare (Romania):

20 Septembrie 2021

Locotenentul Nathaniel Sterling era comandantul unei unitati in timpul operatiunii Desert Storm care din greseala a ordonat distrugerea a ceea ce el credea ca este un tanc inamic. Tancul adapostea de fapt militari ai Statelor Unite, printre care si un bun prieten al sau. De atunci, Sterling a ajuns o epava, bea foarte mult iar mariajul sau este pe cale sa se destrame. Pentru a-si reveni, superiorii sai ii dau o noua misiune. Capitanul Karen Walden a fost un pilot de elicopter care a murit intr-o batalie din conflictul din Irak, iar Casa Alba doreste sa-i acorde post-mortem Medalia de Onoare. Sterling este rugat sa investigheze actiunile lui Walden pe campul de lupta si descopera rapid ca istorisirile despre ea nu sunt deloc la fel. Ilario spune ca Walden s-a comportat eroic sacrificandu-se pentru a-i salva pe ceilalti, iar Monfriez spune ca a fost o lasa care a vrut sa se predea inamicilor.

Recenzii

valutza

08.09.2018

Ianuarie 1991. A inceput Razboiul din Golf. Zi si noapte, milioane de ochi urmaresc CNN-ul, pentru a vedea adevarata fata a razboiului: viata sau moarte. Pilotul unui elicopter de salvare, capitan Karen Walden, moare cu putin timp inainte de salvarea echipajului sau, in urma prabusirii. Locotent-colonelul Serling este insarcinat cu anchetarea cazului, incercand sa dovedeasca faptul ca Walden merita sa fie prima femeie care primeste, din pacate post mortem, medalia de onoare. Ceea ce a descoperit a fost un imens scandal. Nathaniel Sterling, cel ce se lupta cu proprii demoni, trecuse printr-o situatie asemanatoare. Pe cand lupta in Golful Persic ca si comandant al unei unitati de tancuri, Sterling a dat ordin sa se traga in ceea ce a crezut, la momentul respectiv, a fi tanc inamic. Cand fumul exploziilor s-a imprastiat, au constatat cu stupoare ca distrusesera unul din propriile tancuri, omorand mai multi soldati. Autoritatile au clasat cazul, considerandu-l un accident dar Sterling a fost trecut la munca de birou, ajungand din erou combatant un simplu functionar. Sterling refuza sa predea un dosar incomplet. Intr-o cursa contracronometru el nu trebuie doar sa descopere adevarul ci sa-si pastreze, in ciuda tuturor, onoarea nepatata

0 2

ionrin

08.09.2018

Un film tulburator, despre razboiul modern dus in Irak (1991), cu o distributie de succes.... scenariul e original, in opinia mea, dar imi pare rau, ca nu e apreciat la justa valoare a sa.

0 1

ramyelena

08.09.2018

Dar filmul are vreo intamplare reala la baza?!?Este chiar interesant si foarte bun!!Si cu o distributie de exceptie!!

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top