Moonlight Trailer
Trailer #1 04:04

Cross of Iron (1977)

Dramă, Acțiune, Istoric, Război | 29 January 1977 (Germany, United Kingdom)

Crucea de fier (1977)

Cross of Iron

Dramă, Acțiune, Istoric, Război (Germany, United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Sam Peckinpah

Producător:

EMI Films, Rapid Film, Terra-Filmkunst, ITC Entertainment

Dată lansare (SUA):

29 Ianuarie 1977

Dată lansare (Romania):

22 Iunie 2021

<p align="left">Veteranul sergent Steiner, un erou pentru plutonul sau si chiar pentru intregul batalion, are o problema de atitudine cu noul sau comandant capitanul Stransky, un nobil prusac perfid si las a carui ambitie consta in a castiga decoratia de vitejie crucea de fier. Vrand sa o castige pe nedrept are nevoie de marturia lui Steiner care se opune. </p><p align="left">Ca sa se razbune, Stransky pune in primejdie plutonul lui Steiner. Ramas singurul supravietuitor al plutonului sau, Steiner trebuie sa-si incheie socotelile cu cel ce i-a ucis oamenii dar refuza razbunarea hotarat sa-i dea o lectie despre eroism capitanului sau.</p>

Recenzii

KATAKLYSM

08.09.2018

film de razboi de referinta pentru acest gen. perspectiva e oferita prin drama soldatilor nazisti. remarcabil james coburn ca personaj si joc actoricesc unde e un fel de "tatal" tuturor intr-o speranta naiva a celorlati ca prin intermediul lui ar dribla ... moartea. merita o medalie, fie ea ordinul victoria socialismului sau mama eroina sau, in acest caz, crucea de fier pretul renuntarii la tinerete si inocenta?

2 1

costisprint

08.09.2018

Un film ce ofera o perspectiva aproape inedita asupra dramei soldatilor nemti cand in 1943, suprasaturati si depasiti de razboiul pe care, l-a inceput au crezut ca-l poarta pentru a implementa valorile occidentale celor din est, tavalugul rusesc s-a napustit asupra lor ramanandu-le doar perspectiva mortii sau a expulzarii in Siberia, in timp ce ofiterii wehrmacht-ului inca refuzau infrangerea si mai alergau dupa decoratii ca crucea de fier.

0 0

ank_d91

08.09.2018

Un film exceptional! Putine sunt filmele care sa trateze razboiul astfel, se observa ca e mai vechi. Merita vazut. 10, fara discutii.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top