Cu mâinile curate (1972)

Cu Mainile Curate

Thriller, Acțiune, Crimă (Romania, Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Sergiu Nicolaescu

Scenariști:

Titus Popovici

Producător:

Bavaria Film International, Romania Film, Studioul Cinematografic București

Dată lansare (SUA):

29 Octombrie 1972

Dată lansare (Romania):

4 Decembrie 2021

Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) si colegul sau, Miclovan (Sergiu Nicolaescu), sunt nevoiti sa lupte impotriva crimei organizate aparute in Bucuresti dupa incheierea razboiului. Metodele rigide ale lui Roman se vad deseori completate de cele neortodoxe ale lui Miclovan. Tot ce isi doresc ei este ca, in final, sa ramana cu mainile curate.

Recenzii

highlander

08.09.2018

Curate, necurate filmul a placut asa de dragul timpurilor de bejenie si a lipsei de actiune legala amestecata in coloana sonora .Remarc aici pe Gheoghe Dinica si de George Constantin

12 2

euconu

08.09.2018

“Nu trage, domn’ Semaca, sunt eu, Lascarica, prietenu’ lu’ matale!” este replica completa, mai cunoscuta fiind “Nu trage, domn’ Semaca, sunt eu, Lascarica!” Replica spusa atat de convingator de Gheorghe Dinica (Lascarica) catre George Constantin (Semaca),i doi monstri sacri ai cinematografiei romanesti, n finalul filmului “Cu mainile curate”, regizor si personaj principal - Sergiu Nicolaescu (comisarul Miclovan), a ramas antologica. Mie imi aduce mereu aminte de o intamplare traita de mine imediat dupa terminarea filmului, care, dupa ce a rulat totusi luni bune in cinematografe cu salile pline, este dat in premiera la TVR. Dupa genericul de final apare crainica sa anunte ca urmeaza Telejurnalul de noapte. In timpul anuntului se aude un pocnet puternic, se intuneca putin ecranul televizorului, crainica se sperie, isi revine si declara ca s-a spart un bec la unul dintre reflectoarele din studioul de transmisie. Unchiul meu, un mucalit renumit in familie, care era in vizita, exclama prompt: “Ati vazut, pana la urma tot a tras Semaca!”

0 3

Cluc

08.09.2018

Filmul este interesant, prezentând o parte a realităţii acelor vremuri. Niciodată nu există adevărul absolut, acest film fiind atractiv pentru vremurile de dinaintea anului 1990.

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top