Moonlight Trailer
Trailer #1 01:35

Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006)

Dramă | 15 September 2006 (Romania)

Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006)

Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii

Dramă (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Cătălin Mitulescu

Scenariști:

Cătălin Mitulescu, Andreea Valean

Producător:

Uni Etoile 3, Acht Frankfurt, Briarcliff Films, Centrul National al Cinematografiei (CNC), Cofimage 17, Eurimages, Les Films Pelléas, NEP, SEE Cinema Network, Sofica Soficinéma 2, Strada Film, Sundance / NHK International Filmmakers Award, Sundance Institute, The, Canal+

Dată lansare (SUA):

15 Septembrie 2006

Dată lansare (Romania):

7 Iunie 2006

București, 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parinții lor locuiesc intr-un cartier mărginaș al capitalei. Lalilu are 7 ani si o adora pe Eva. Ea are 17 ani si este pentru prima dată îndrăgostită. Viața Evei se schimbă însă în ziua în care ea și Alexandru sparg în școală, din greșeală, bustul lui Ceaușescu. Sunt prinși și li se cere să își facă autocritica în fața adunării școlare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umilește și scapă. Eva refuză, este exmatriculată și transferată la o școală profesională de la periferia orașului. Îl părăsește pe Alexandru si, împreună cu Andrei, pune la cale un plan să fugă din România. Vor să treacă Dunărea îNnot. Martor al plecării celor doi, Lalilu ia decizia vieții lui. Un film despre cum un puști de 7 ani ne-a scăpat de Ceaușescu, iar o adolescentă de 17 ani și-a putut hotărî viitorul, o tragi-comedie cu nuanțe de absurd și sublim. La Cannes 2006, premiul de intrerpretare feminina a sectiunii "Un certain regard" il obținea Dorotheea Petre.

Recenzii

Maxtor

08.09.2018

una dintre cele mai bune pelicule romanesti

3 8

Patronu

08.09.2018

A fost chiar bunicel filmul, având în vedere "avalanşa" de tâmpenii româneşti din ultima vreme. E adevărat însă că maidanele româneşti, mizeria şi sărăcia sunt deja teme obosite. Poate în curând vom avea noroc şi de subiecte mai inspirate.

9 4

macsuta

08.09.2018

Povestea celor 3 pusti m-a impresionat cel mai mult! Inocenta si curajul lor!

1 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top