Danton (1983)

Danton

Dramă, Istoric (Germany, France, Poland)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Andrzej Wajda

Producător:

P.P. Film Polski

Dată lansare (SUA):

12 Ianuarie 1983

Dată lansare (Romania):

28 Octombrie 2021

In 1793,Revolutia este divizata. Alarmat,Danton se reintoarce la Paris si isi expune programul de negociere cu Europa si conciliere in interior. Danton si Robespierre se confrunta. Cei doi,legati candva prin elanul superb al demararii valului revolutionar,se regasesc adversari nu numai in politica,ci si in stilul de viata. Unul inclina spre Rabelais,celalalt spre Rousseau. Intre ''Incoruptibil'' si ''Amicul poporului'' nu mai exista punte. Danton este redus la tacere si ghilotinat,impreuna cu cei care au mizat pe el. Lucid,el prevesteste ca Robespierre il va urma.

Recenzii

Maresalul

08.09.2018

Felicitări pentru descrierea foarte frumoasă, eedy . Un film extraordinar, care marchează intrarea lui Gerard Depardieu în galeria marilor actori francezi .

2 1

GeorgeLazar

08.09.2018

Filmul prezinta ultima parte a vietii unui revolutionar francez, Danton. Rolul, jucat de Gerard Depardieu, portretizeaza foarte bine calitatile oratorice si atitudinea exploziva. Wajda a intentionat sa faca o aluzie la sistemul politic polonez de atunci, care practic a ramas la fel de limitat dupa 150 de ani.

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top