Declaratie de dragoste (1985)

Declarație de dragoste

Romantic (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Producător:

Casa de Filme 3

Dată lansare (SUA):

10 Iunie 1985

Dată lansare (Romania):

20 Septembrie 2021

Un film despre iubire si viata de licean care a umplut cinematografele. "Declaratie de dragoste" poate fi considerat unul dintre primele "lovestory-uri" romanesti. Adrian Paduraru si Teodora Mares sunt protagonisti, iar Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu fac doua roluri de neuitat in ipostaza faimosilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.

Recenzii

free2geo83

08.09.2018

varianta romaneasca a Love Story

4 3

eedy

08.09.2018

Da,pastrind proportiile se poate spune ca acest film a insemnat pentru Romania ce a insemnat ''Love Story'' pentru americani...oricum,a devenit un clasic...

7 1

ktalinoo

08.09.2018

Un film despre iubire si viata de licean care a umplut cinematografele. "Declaratie de dragoste" poate fi considerat unul dintre primele "lovestory-uri" romanesti. Adrian Paduraru si Teodora Mares sunt protagonisti, iar Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu fac doua roluri de neuitat in ipostaza faimosilor profesori Socrate, respectiv Isoscel. Este primul film al unui adevarat fenomen sociologic al anilor '80, "care oferea tinerilor o alternativa la conformismul cinematografiei epocii" (Tudor Caranfil).

5 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top