Moonlight Trailer
Trailer #1 02:16

Der Baader Meinhof Komplex (2008)

Acțiune, Crimă, Dramă, Istoric, Thriller | 24 September 2008 (Czech Republic, France, Germany)

The Baader Meinhof Complex (2008)

Der Baader Meinhof Komplex

Acțiune, Crimă, Dramă, Istoric, Thriller (Czech Republic, France, Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Uli Edel

Producător:

G.T. Film Production, Nouvelles Éditions de Films (NEF), Degeto Film, Constantin Film Produktion, Westdeutscher Rundfunk (WDR), Norddeutscher Rundfunk (NDR), Bayerischer Rundfunk (BR), Dune Films

Dată lansare (SUA):

24 Septembrie 2008

Dată lansare (Romania):

21 Octombrie 2021

<p>Adaptare dupa o carte de Stefan Aust, filmul urmareste aparitia si activitatea Factiunii Armata Rosie, in Germania. Dupa al doilea razboi mondial, gruparea terorista de stanga Armata Rosie (numita si grupul Baader-Meinhof), s-a facut vinovata de nenumarate crime asupra civililor, avand ca scop combaterea imperialismului vestic si, mai ales, a Germaniei de Vest. Filmul urmareste ascensiunea celor doi lideri ai organizatiei, care si-au ascuns crimele in spatele luptei pentru libertate, Andreas Baader si Ulrike Meinhof si lupta dintre acestia si fortele politienesti pornite sa-i opreasca, in frunte cu Horst Herold. </p>

Recenzii

Xenofobul

08.09.2018

Dupa ce l-a vizitat pe Andreas in puscarie, am impresia ca prin '76, la iesire, Sartre a comentat scurt ,,Quel con!" (con avand mai multe nuante in limba francezului astuia). Filmul e o varza chiar daca scenariul este semnat printre altii de Aust, care se considera ,,biograful oficial" al gruparii, de fapt un socio-istorico-sialtele care a epatat intotdeuna ca un purtator de cojones. In fond, idiotul de Andreas nu era decat o marioneta a STASI si Hamasului, pe care scenaristii vor sa ni-l prezinte ca pe un lider carismatic. Daca tot au vrut sa prezinte istoria din interiorul organizatiei de ce nu au apelat la marturiile unora care l-au cunoscut sau la arhivele STASI? Sau daca au vrut sa scoata in evidenta gresala guvernului german de a aplica o corectie ,,tineretului studentesc" care a avut ulterior consecinte incontrolabile, de ce nu au facut un film preventiv despre cresterea in sondaje a Partidul National Democrat German (partid neonazist contemporan), al carui reprezentant juridic est chiar Horst Mahler fost lider al RAF, format din meseriasi gen Andreas, numai buni de pus la rece.

4 2

Yufeng

08.09.2018

Film politic bine realizat, mai puțin finalul,care este casm brusc și puțin inexplicabil.Lucrurile au fost destul de complexe cu această grupare teroristă, de notat că în film nu se pomenește de finanțarea grupării de către serviciile secrete sovietice (K.G.B.).Este explicabilă oarecum această omisiune pentru că lucrurile au devenit foarte clare abia recent,după descretizarea arhivelor sovietice și est-germane.Filmul este oricum interesant și demn de urmărit.

0 0

ucero

08.09.2018

Este numai pentru oamenii cu multa rabdare interesati sa-si dezvolte cultura generala. Din toata vizionarea acesta lunga, am ramas cu cateva invataminte si am aflat despre gruparea RAF.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top