Moonlight Trailer
Trailer #1 02:20

Die weisse Massai (2005)

Dramă | 14 September 2005 (Germany)

Indragostita de un Masai (2005)

Die weisse Massai

Dramă (Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Hermine Huntgeburth, Steven Spielberg

Producător:

Constantin Film Produktion, Bayerischer Banken-Fonds

Dată lansare (SUA):

14 Septembrie 2005

Dată lansare (Romania):

7 Iulie 2006

Atunci cand pune pentru prima data piciorul pe pamant african, Corinne Hofmann nu banuieste ca viata ei va lua o turnura decisiva. Venita in Kenya pentru a-si petrece concediul, Corinne descopera la varsta de 27 de ani o dimensiune cu totul noua a dragostei. Este suficienta privirea patrunzatoare a razboinicului-masai Lketinga, pentru ca ea sa renunte, impotriva oricarei ratiuni, la viata ei din Elvetia: la prietenul ei, la cultura sa, la afacerile profitabile. In cateva luni, Corinne isi desprinde ancorele din Europa, pentru a se aventura intr-o lume noua. Se muta in mijlocul salbaticiei, in patria tribului Samburu, langa marea ei dragoste africana, unde cunoaste atat „raiul”, cat si „iadul”. Traieste ani plini de aventura, ani de dragoste, dar si de renuntari si probleme fara sfarsit: o comunicare anevoioasa, un mod de viata neobisnuit si o ierarhie sociala cu totul alta. Bolile care ii ameninta viata, foametea, comportamentul lui Lketinga dominat de o gelozie exagerata si conflictele culturale, care nu mai puteau fi mascate, fac din ce in ce mai mult imposibila viata de cuplu a celor doi.

Recenzii

Claire

08.09.2018

Sunt doar cateva minute care ma despart de orlele in care am vizionat filmul. o productie cel putin interesanta. cartea dupa care este facut filmul prezinta in paginile sale trei ani din viata personajelor. bineinteles ca in 2 ore nu se pot reproduce acesti 3 ani in intregime iar eu as reprosa regizorului doar faptul ca s-a marsat foarte tare pe relatiile sexuale, nasterile foarte grele si complicate si pe calatoriile imposibile. bineinteles ca acestea sunt de maxima importanta dar pe langa ele, sau in locul repetarii lor s-ar fi putut arata alte imagini pe care cartea le descrie foarte bine si care in film nu mai sunt mentionate din lipsa spatiului si timpului..probabil. In rest, jocul actorilor se poate spune fara vreo indoaiala ca a fost exceptional. Nina Hoss intra cum nu se putea mai bine in rolul personajului sau care se indragosteste subit de massai si pentru care paraseste lumea in care traise pentru o lumea paralelea cu a ei...lumea lui! El, Jacky Ido, il intruchipeaza pe massaiul chipes, luptatorul samburu foarte grijului si iubitor, dornic sa invete dar foarte gelos si orgolios. O poveste neobisnuita relatata in vorbe simple si imagini inteligibile. Mi-a starnit interesul mai ales pentru ca este vorba despre o povestire in totalitatea adevarata(mie cel putin imi place sa cred acest lucru)...este un film pe care merita sa-l vezi. Cartea ii este superioara, clar, dar si filmul este de exceptie.

7 3

Andr3

08.09.2018

Superba cartea!!!O poveste incredibila,care te face din ce in ce mai curios stiind ca e o poveste reala.Si ii dau dreptate lui Claire,care zicea ca filmul se bazeaza mai mult pe scenarizarea relatiilor sexuale ,lucru care nu il deviaza unpic de la subiectul cartii si mi-a displacut. Oricum cartea e mult mai buna ca filmul desi nici filmul nu e deloc rau! Merita sa il vezi

2 0

Ooopsy

08.09.2018

Indragostita de un masai demonstreaza cat de simpla, dar si cat de complicata poate fi o poveste de dragoste dintre o elvetianca si un african, razboinic Samburu. In 1986, Corrine Hofmann vizita Kenya alaturi de logodnicul ei. O excursie exotica devenea un moment de cotitura in viata elvetienei: il cunostea pe Lketinga, un luptator Samburu ( trib inrudit cu masaii), de care se indragostea fulgerator, pentru care isi vindea magazinul de acasa si cu care isi intemeia o familie, in savana kenyana. Corrinne a scris o carte despre povestea ei de dragoste, iar romanul a fost un succes: s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare si a fost tradus in 16 limbi. Aceasta carte sta la baza scenariului din pelicula de fata: Corinne devine Carola Lehmann(Nina Hoss), Lketinga e rebotezat Lemalian (Jacky Ido, actor cu origini africane), dar povestea lor de dragoste ramane neschimbata. Filmul te cucereste prin naturaletea cu care prezinta deosebirile culturale dintre Carola si Lemalian si prin hotararea Carolei de a se adapta obiceiurilor Samburu. In cele din urma, relatia lor e erodata de gelozia cauzata de diferentele enorme dintre ei, iar Carola paraseste continentul negru. De altfel, Hofmann a mai scris doua cartie despre experientele ei ulterioare : "Back from Africa" (despre intoarcerea in Elvetia natala) si "Reunion in Barsaloi" ( despre revederea familiei africane). Peisajele sunt fascinante, iar efortul depuns pe perioada filmarilor se vede: echipa si actorii au locuit in cateva corturi alaturi de populatia Samburu si le-au studiat obiceiurile si limba ( chiar daca unele sunt trecute cu vederea, majoritatea ritualurilor si traditiilor acestora sunt redate fidel in film).

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top