Dincolo de pod (1975)

Dincolo de pod

Dramă

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Mircea Veroiu, Rod Daniel

Dată lansare (SUA):

1 Iunie 1975

Dată lansare (Romania):

31 Iulie 2021

Adaptarea cinematografica a romanului " Mara " de Ion Slavici, filmul descrie destinul Marei (Leopoldina Balanuta), o precupeata din Radna, ramasa vaduva dupa ce sotul ei, cizmar de meserie, murise si o lasase cu doi copii Persida ( Maria Ploaie) si Trica. Chibzuita pana la zgarcenie, in fiecare seara Mara isi face singura socotelile si pune in trei ciorapi bani pentru viitorul celor doi copii si pentru viata de zi cu zi si spera ca dupa ce, isi crescuse cu multa dragoste copii si muncise din greu pentru ei, in felul ei, egoist, putea sa le hotareasca destinul, o soarta pe care in mintea ei o considera cea mai fireasca, demna si cea mai perfecta pentru copii ei " deosebiti" si pentru reputatia ei. Pe Sida, pe care o educase la o manastire catolica, la maica Aegidia din Lipova o vroia calugarita si pe Trica calfa la casa lui Bocioca. Dar Trica fuge din scoala, dupa o bataie cu colegii sai, Sida il ajuta si se indragosteste de neamtul Hans ( Andrei Finti ) ,fiul lui Huber, se casatoreste cu el si, apriga si ambitioasa femeie Mara se va confrunta cu totul altceva, se va confrunta cu rapacitatea fiicei sale care ii seamana perfect si depasirea propriei conditii va trece pe planul doi.

Recenzii

Andrei426Hemi

08.09.2018

Filmul Dincolo de pod realizat in anul 1975 are la baza povestea romanului Mara de scriitorul Ioan Slavici

1 2

corcodus

08.09.2018

un film putin promovat, inspirat dupa romanul mara a lui ioan slavici, cred ca pentru elevii de liceu ar fi mana cereasca, ce sa mai piarda timpul sa citeasca cartea...

1 0

Craciunela

08.09.2018

Un film romanesc foarte bun,cu actori de clasa si o regie de nota 10.Filmul trebuie vazut de orisicine nu doar de elevii de liceu.Dincolo de pod,intrece limita romanului de a fi lectura obligatorie pentru elevi.Este un film pentru toate varstele si unul dintre marile ecranizari romanesti.Nota 10.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top