Doctor Jivago (2003)

Doctor Zhivago

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

2 Noiembrie 2003

Dată lansare (Romania):

20 Octombrie 2020

<p align="left">Yury Zhivago este un tanar trimis sa locuiasca cu matusa si unchiul sau, Anna si Alexander Gromeko, dupa ce tatal sau se sinucide din cauza uneltirilor partenerului sau de afaceri, Victor Komarovsky. In timp ce Zhivago creste, si studiaza sa devina doctor, se indragosteste de verisoara sa Tonya, dar intr-o zi vede o tanara frumoasa femeie, si se indragosteste iremediabil de ea. Zhivago afla ulterior ca acea femeie este Lara Guishar, a carei mama este amanta lui Komarovsky. In cele din urma, Zhivago se casatoreste cu Tonya, iar Lara se casatoreste cu Pasha Antipov. Primul Razboi Mondial incepe, si destinul lui Zhivago se reintalneste cu cel al Larei, care a devenit infirmiera, pe fronturile de razboi si isi cauta sotul disparut. Dupa ce Zhivago este grav ranit, Lara il ingrijeste, si intre timp cei doi se infiripa o frumoasa poveste de dragoste. Cu toate acestea, dupa  ce razboiul se termina, casatoria cu Tonya ii trezeste la realitate, si astfel pune capat povestii de dragoste dintre cei doi. Impactul exploziv al Revolutiei Sovietice, schimba modul de viata pe care il stiau, in special pentru ca Lara descopera ca sotul ei nu este mort, ci chiar a devenit un puternic si calculat lider al  noului regim.</p>

Recenzii

Doina1952

06.12.2012

Eram atat de indragostita de Doctor Zhivago (1965) atat de incorsetata de Julie Christie / Lara si Omar Sharif /Yuri incat mi-au trebuit 10 ani sa accept ca Keira Knightley(pe care o ador) este mai buna in rolul Larisei Antipova, ca Yuri interpretat de Hans Matheson nu-i ca Omar...dar merge, .ca Alexandra Maria Lara este chiar o admirabila interpreta a rolului Tonia...si ca Sam Neill reuseste sa faca inca un rol de .detestabil.. Regizorul, Giacomo Campiotti nu-mi spune cam multe dar recunosc ca filmul este reusit.SI daca ar fi existat o alta melodie care sa depaseasca : Lara's Theme http://www.youtube.com/watch?v=4Yd2PzoF1y8 .......10 era deplin!

2 1

gabishor_nate

19.03.2013

Am tot evitat sa vad aceasta versiune dar de dragul Alexandrei Maria Lara am considerat ca merita vazut.Mi-a placut,desigur ,dar de revazut imi doresc sa revad tot ecranizarea din 1965.A cata oara?nu stiu si niciodata nu mi se pare suficient!

0 0

ciulinic

20.09.2009

Prefer varianta lui David Lean din 1965 ,cu Omar Sharif Julie Christie si Geraldine Chaplin.Acesta mi-a lasat gustul unui surogat.Cand incerci sa depasesti un maestru e ok pentru tine dar asta nu insemna ca vei accede la locul lui.

4 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top