House of Fools (2002)

Dom durakov

Dramă, Muzică, Romantic

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Andrei Konchalovsky

Dată lansare (SUA):

6 Decembrie 2002

Dată lansare (Romania):

10 August 2020

''Sanatoriul Soarelui'',clinica pentru handicapati mintal,intra in zona ostilitatilor ruso-cecene din 1996. Pacientii sunt smulsi din rutina tratamentului lor si supusi unor socuri mai puternice decat cele electrice. Frumoasa Janna,care se refugia mereu indaratul pasiunii sale pentru cantaretul pop Bryan Adams,se indragosteste pentru prima oara in viata,cu adevarat,de Ahmed,fost actor devenit combatant cecen.

Recenzii

betonela_19

08.09.2018

Dom Durakov e o bijuterie. Dar si o strutocamila. Avem asa : ritmuri carnavalesc-burlesti ca la Fellini si masti umane ca la Kusturica, infuziuni muzicale ca-n Dancer in the Dark si intermezzouri idilice ca-n dramoletele rusesti old school. Si-un cal tarkovskian, en passant. De la Salonul Nr. 6 citire, nimeni nu stie mai bine ca rusii ce umanism colcaitor si alambicat poate sa tasneasca din lumea tarata a nebunilor. Pornind de la povestea reala a invaziei unui spital de nebuni, in timpul razboiului ruso-cecen din 1996 din zona de granita Ingusetia, Konchalovsky speculeaza asupra intalnirii omului innebunit de pasiune cu omul innebunit de razboi si asupra unei relatii ciudate in care identitatile se schimba intre ele o data cu planuirea unei nunti inchipuite pe care un cecen hatru si crud o propune unei tinere care canta la armonica. Tot spitalul, mai zglobiu ca niciodata, intra in efervescenta evenimentului pe care, in absenta doctorului si a asistentelor care sa-i aduca-n simtiri, fiecare il poate adapta dupa cum il taie capul. Si de-aici o viziune baroca despre esentele ascunse ale nebuniei : anarhiste turbate se prind in hora cu artisti de circ in dizgratie, cu falsi designeri de doi lei si cu poeti introvertiti care-si poarta cap d’opera in traista ca melcii in cochilie. Iar atunci cand sarmana falsa mireasa intreaba daca Dumnezeu chiar va veni sa-i salveze pe toti, un batran cu o ureche insangerata haraie fantomatic : Care dintre ei? Singurul raspuns este imaginea unui mar perfect verde, pudrat abundent de molozul care-i va acoperi pe toti. Daca nu-l vedeti, pierdeti unul dintre cele mai tari 5 filme rusesti ever.

1 1

mateicoman

08.09.2018

Filmele rusesti nu se dezmint. Dom durakov - Casa de nebuni (2002) este un film bun cu nebunii despre care nu se vorbeste.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top