Moonlight Trailer
Trailer #1 01:52

Dreamkeeper (2003)

Fantasy, Dramă | 28 December 2003 (Canada, Germany, United States of America)

Paznicul viselor (2003)

Dreamkeeper

Fantasy, Dramă (Canada, Germany, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Steve Barron

Scenariști:

John Fusco

Producător:

Hallmark, Canadian Film or Video Production Tax Credit Fund (CPTC), RTL Television Germany

Dată lansare (SUA):

28 Decembrie 2003

Dată lansare (Romania):

26 Iulie 2021

Un bunic care crede in trecut si un nepot care crede in prezent. Un conflict psihologic intre generati. Tanarul Shane Chasing Horse este un nativ indian de 17 ani care traieste cu familia in rezervatia Pine Ridge. Rebel si confuz, indragostit de Mae Little Wounded, este implicat intr-un conflict cu personaje interlope carora le datoreaza bani.  Mama lui il roaga sa-si insoteasca bunicul Grandpa Pete Chasing Horse la All Nations Powwow(festival) in Albuquerque New Mexico - adunare traditionala a nativilor indieni din America de Nord - dar Shane este reticent si nu ii surade ideea. Sub presiunea si intimidarile interlopilor,se razgandeste si pleaca cu bunicul in calatorie fara prea mare tragere de inima, calatoria pentru el fiind doar o alternativa de a amana confruntarea si plata datoriilor, mai ales ca bunicul promite sa-i lase lui masina. Incepe astfel o calatorie a initierii,bunicul-batran povestitor indian, ii relateaza nepotului vechi povesti si legende indiene,impletind firul epic al povestii cu cel al realitatii, gasind o poveste si o pilda potrivita pentru fiecare din intamplarile calatoriei- gangsterii creditori ii ajung din urma, isi pierd masina, ii salveaza pe interlopi de la inec, ..... Bunic si nepot devin apropiati,pe masura ce baiatul incepe sa descopere propria identitate, radacinile adanci ale traditiei, adevaratul spirit indian in interiorul sau.

Recenzii

IoanSorescu

08.09.2018

Atit regia cit si scenariul merita toata atentia. As vrea sa-l pot cumpara pentru arhiva personala dar nu il gasesc pe nicaieri.

0 0

epicvlas

08.09.2018

steve baron rgizorul de la [arabian nights ,merlin] ne reda o poveste epica si grandioasa despre cultura si legendele ameriindiene. un tanar confuz si bunicul sau pleaca pe drum iar bunicul isi povesteste legendele care la randul sau iau fost transmise si lui de bunicul sau. indienii tineri din ziua de astazi asculta rap si se comporta ca baietii de cartier , ei trebuie sa isi aminteasca legenbdele si povestile din cultura sa.! un film superb si magic ceva rar. de nepierdut !!

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top