Ecaterina Teodoroiu (1979)

Ecaterina Teodoroiu

Război, Dramă (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Dinu Cocea, Edmund Fritz, Michael Curtiz, Edmund Fritz, Michael Curtiz

Dată lansare (SUA):

1 Ianuarie 1979

Dată lansare (Romania):

22 Octombrie 2020

La începutul Primului Război Mondial, o tânără învățătoare din Târgu Jiu se înrolează voluntar ca infirmieră de companie. După moartea fratelui său, obține permisiunea de a pleca pe front. Satisfacțiile și durerile se succed în contextul situațiilor dramatice de pe front, agravate în iarna anului 1917 de epidemia de tifos exantematic, iar eroina ajunge la Mărășești în fața mitralierelor inamice.

Recenzii

MikeWindgren

08.09.2018

Un film mediu pentru cinematograful de istorie romanesc. Si tipic pentru acest gen de filme la noi: cadre stramte, scene de lupta facute cu 100 de figuranti care sunt de fapt soldati in termen, joc teatral al actorilor, arme de foc ce suna toate la fel etc. Insa filmul e salvat de story. Totusi, Ecaterina Teodoroiu, una din figurile cele mai pline ale trecutului romanesc, ar merita ceva mai bun.

4 3

MikeWindgren

08.09.2018

Aaa, si sa mai completez ca "reproducerea fidela a trecutului", care se urmarea cu obstinatie in productiile noastre comuniste (altfel mai putin importanta in cinematografiile serioase, doar e arta!), schioapata. Si schioapata rau! De exemplu, la un moment dat Ecaterina se afla in fata unei cruci pe care anul decesului celui pe care il jeleste e 1918. Or ea nu a prins 1918, murind in 1917.

4 3

Cluc

08.09.2018

Este un film cu realizare modestă pentru subiectul dezbătut. Important este mesajul istoric care este transmis.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top