Moonlight Trailer
Trailer #1 02:59

El Dorado

Western | (United States of America)

El Dorado

El Dorado

Western (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Howard Hawks

Producător:

Paramount, Laurel Productions

Dată lansare (Romania):

11 August 2020

  '' El Dorado '' este un film western regizat de Howard Hawks după un scenariu al lui Leigh Brackett , inspirat din romanul lui Harry Brown '' The Stars in Their Courses '' . Este al doilea film al unei trilogii cuprinzând ''Rio Bravo ''(1959 ) şi '' Rio Lobo '' (1970) . Cole Thornton ''Gunslinger'' este angajat de înstăritul fermier Bart Jason să-l ajute în războiul acestuia cu familia McDonald . În timp ce făcea o oprire în oraşul El Dorado , şeriful JP Harrah , un prieten al său , îl abordează şi îi dă mai multe detalii sensibile despre misiunea pe care avea să i-o dea Jason care la lăsat în mod deliberat afară ascunzându-i şi faptul că se putea ca acesta să aibe şi o confruntare directă cu Harrah . Thornton nu dorea să facă acest lucru şi este decis să renunţe mai ales că posibilitatea unui conflict este de scurtă durată între cei doi , făcând aluzie la sosirea lui Maudie care era iubita lui Thornton . Între timp , McDonald , află de prezenţa lui Thornton în oraş , temându-se că avea să vină după ei , Kevin McDoanld , pune pe fiul său cel mai tânăr , Luca , de pază . Când Thornton trecea pe drum înapoi din vizita făcută lui Jason săi spună că nu are de gând să lucreze pentru el , Luca , care era adormit , execută foc de avertizare iar Thornton reflex îl împuşcă . Luca este încă în viaţă şi refuză tratamentul lui Thornton , alege să se sinucidă . Thornton , duce corpul lui Luca la ferma lui McDonald şi-i oferă acestuia explicaţii . Joey , fiica lui McDonald încearcă să se răzbune şi Thornton este rănit , după vindecare acesta pleacă în căutarea altei slujbe . Revine după o jumătate de an , chemat fiind de Nelse McLeod acesta fusese angajat de Jason să-l omoare pe Thornton .

Recenzii

cezar33

08.09.2018

L-am revazut de curand si pastreaza acea prospetime caracteristica filmelor anilor '60.

1 0

hopamitu

08.09.2018

Doi mari actori de clasa, un film foarte bun pe care-l revad de fiecare data cu mare placere,fiind un fan al filmelor western ! nu ezitati sa-l vizionati !

1 0

Juristul

08.09.2018

Un adevarat film clasic,western cu un John Wayne in plina verva creativa ,alaturi de care Robert Mitchum,nu se lasa mai prejos.Unde sunt filmele de altadata,create pentru public si spre delectarea lui,nu pentru "coloratura" ?

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top