Moonlight Trailer
Trailer #1 02:43

El Gringo (2012)

Aventuri, Dramă, Acțiune, Thriller | 10 May 2012 (United States of America)

El Gringo (2012)

El Gringo

Aventuri, Dramă, Acțiune, Thriller (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Eduardo Rodríguez, Jeff Schaffer

Scenariști:

Alec Berg, David Mandel, Jeff Schaffer

Producător:

Silver Pictures, After Dark Films, Autonomous Films, Bomar OOD, Signature Pictures

Dată lansare (SUA):

10 Mai 2012

Dată lansare (Romania):

14 Mai 2021

Recenzii

raspopilcarita

08.09.2018

O mulţime de idei şi gânduri mistuie mintea omului încă de la primele scene şi nu poţi scăpa nicicum de momentele în care te şi vezi chiar tu în postura beneficiarului genţii . Apoi te , după ce conştientizezi miza jocului , te cutremuri de marea zvârcoleală a eroului în a căuta finalul unei poveşti neverosimile . Întâmplarea face ca amfitrionul poveştii , ţesute cu meticulozitate , să fie un bun şi fin cunoscător al tipologiei ticălosului . Se vede clar că producătorii mizează pe spiritul pervertit al conducătorilor unşi cu mizeria cea mai de lângă scurgătoare şi aduc în scenă o mulţime de ticăloşi fără minte spre a da un ţel precis justiţiarului , lipsea doar fata care până la urmă a apărut dintre cele mai pioase şi sălbatice femei , dintr-o lume care părea a fi fără scăpare . Jocul lui Gringo , deşi naiv , nu avea în plus decât o soartă prielnică şi o pregătire pentru care nu poţi să nu-l invidiezi . Caracterul lui , rupt din poveştile despre vest , aduce o lumină uluitoare privitorului care nu înţelege nici măcar suferinţele prin care este nevoit să treacă posesorul unor răni atât de adânci , ori perforări de membre sau organe interne şi mai ştiu eu ce . Scott , are un talent de speriat în a te băga în pielea personajului , uiţi că priveşti un film negativ în care doar câteva persoane par a nu fi corupte , deşi ... ; Felul în care se întorc unii de la bine la rău ori de la rău la bine este doar poveste nu prea încape în fazele incredibile dar pe astea le treci cu vederea atunci când vezi că nu sunt decât decor pentru o mai bună prezentare a ipocriziei sociale . Eu l-aş numi , în final , ca fiind un film social şi numai bun de privit oricând chiar şi atunci când nu mai ai nici-un chef . Este sufiecient să vezi fazele în care eroul este cât pe ce să scape banii ca să te scoată din sărite slăbiciunile lui , după care zici ''uffff'' şi stai mai departe atent la trăirile personajelor spre a le identifica . Bună marcă ''imaginaţia '' multă şi (...) .

1 1

mitica58

08.09.2018

Este un western in toata regula, doar ca e unul apartinand zilelor noastre. Eroul trebuie sa fie un tip dur, dar cu sensibilitati, mediul in care intra trebuie sa fie corupt pana in maduva oaselor si undeva trebuie sa existe si o “puicuta” care sa dea un pic de culoare amoroasa scenariului. El Gringo (americanul) e un tip nu tocmai onest si dedicat meseriei sale, insa filmul e si despre transformarea lui intr-un justitiar, un haiduc modern ce ia banii de la cartel si-i reda oamenilor napastuiti. Mi-a placut filmul in sensul ca ataca o zona mai putin explorata in ultima vreme, iar Scott Adkins cred ca a fost foarte bine ales pentru rol. Exceptand chestiile ca de legenda (cand eroul ia lovituri la greu, dar se incapataneaza sa nu moara, iar ceilalti cad la cea mai mica zgarietura) filmul are realismul lui si iti captiveaza atentia. “Puicuta” (Yvette Yates in rolul Annei) are un rol putin parca “umflat” si nu-l simti ca adevarat, insa Flaca (Sofía Sisniega) chiar mi-a placut. Poate scena finala a fost cam teatrala, dar e vorba totusi de un western, nu?, si poporul trebuie sa fraternizeze cu eroul. Un film lejer ce poate fi vazut intr-o dupaamiaza linistita. E totusi un film ce merita o nota de 6 spre 7.

1 0

grig33

08.09.2018

Nu pare prea diferit fata de celelalte filme de actiune dar mie mi-a placut foarte mult, film bun, actiune, ceva comedie, putin erotism, merge, bine dispune, placut,

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top