Moonlight Trailer
Trailer #1 01:53

Entre les murs (2008)

Dramă | 24 September 2008 (France)

In clasa (2008)

Entre les murs

Dramă (France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Laurent Cantet, Diethard Küster, Diethard Küster

Producător:

Haut et Court, France 2 Cinéma

Dată lansare (SUA):

24 Septembrie 2008

Dată lansare (Romania):

12 Decembrie 2008

<p align="justify">     Bazat pe romanul autobiografic omonim al lui Francois Begaudeau, filmul "Entre les murs" urmareste un an din viata si cariera tanarului profesor de limba si literatura franceza Francois, care preda elevilor de 14 ani de la o scoala publica din Paris, situata intr-un cartier dur, rau-famat si populat aproape in intregine de imigranti. Printre discipolii sai se numara inteligentul Wei - un imigrant  ilegal chinez, Souleymane - un baiat violent si turbulent din Mali, guralivele si intrigantele Louise si Esmeralda, isteata si morocanoasa negresa Khoumba si Carl - un copil din Caraibe, care a fost exmatriculat de la scoala la care studiase inainte.</p><p align="justify">     Intr-o clasa in care rasele, culturile si temperamentele diferite ale elevilor se ciocnesc tot timpul, in care lipsa de disciplina si de respect fata de reguli, reticenta fata de invatatura si atitudinea rebela si agresiva sunt la ordinea zilei, iar insecuritatile specifice varstei adolescentei ies la suprafata, este foarte dificil pentru profesorul Francois Begaudeau sa se impuna, sa instaureze in scoala o atmosfera bazata pe respect reciproc si studiu si sa isi pastreze entuziasmul pentru o profesie desconsiderata si prost platita. </p>

Recenzii

kirara

08.09.2018

deabia astept sa apara,mi se pare chiar bun din trailer,sal vedem cand apare..sper sal gasesc in franceza:)

2 4

scarabeu

08.09.2018

este un film extrem de dens, dar foarte bine facut. surprinde evolutia unei clase pe parcursul unui intreg an scolar. spectatorul poate astfel sa faca cunostiinta cu sistemul de invatamant din franta, care difera extrem de mult fata de al nostru. elevii din aceea scoala, de minoritati extrem de variate, invata usor usor sa se accepte intre ei, si cu ajutorul profesorului de limba franceza, care le este si diriginte. putem observa ca toti elevii- nu sunt actori profesionisti, nici macar numele nu sunt schimbate, sunt extraordinar de naturali si de expresivi si cu niste personalitati debordante, de-aici si aparand conflictele mai mult sau mai putin grave. acesti adolescenti cer explicatii pentru absolut orice si sunt obisnuiti sa-si exprime opiniile si mai ales sa le sustina cu o vehementa uneori exagerata. ceea ce mi se pare extraordinar este faptul ca regizorul reuseste sa evite acel aer pedagogic, educativ al unui film ce se incadreaza in acest gen, si totusi cred ca putem afirma ca avem multe de invatat din aceasta capodopera cinematografica : toleranta, acceptarea celorlalti, asumarea propriei identitati si mai ales integrarea. personajul carl afirma la un moment dat, in cadrul unui conflict legat de cupa africii, ca el se considera francez, indiferent de originile sale, incercand sa le insufle si celorlalti aceasta credinta.

6 1

mdomnita

08.09.2018

Filmul am apucat să îl văd abia acum, chiar dacă a mai fost la cinema şi acum câteva luni. Pot să spun că a fost un film destul de bun, foarte realist, şi că m-a impresionat. Filmul surprinde evoluţia unei clase formată din elevi de toate tipurile, în general minorităţi, din perspectiva unui profesor de limba franceză. Profesorul încearcă să îi determine pe elevi să înveţe şi materia şi modul de a se purta într-un asemenea colectiv, iar filmul urmăreşte o serie de evenimente pe parcursul unui an şcolar. Filmul este plin de evenimente, nu există momente "moarte" pe parcursul lui, de aceea spectatorul va fi ţinut atent de la început până la final. Actorii principali, care sunt nişte copii, joacă destul de bine rolurile, lăsând impresia a ceea ce trebuie să vedem: o clasă cu elevi nedisciplinaţi şi probleme. Filmul merită văzut, şi poate oferi o lecţie importantă tinerilor până la o anumită vârstă.

5 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top