Moonlight Trailer
Trailer #1 01:32

Escape from Sobibor (1987)

Dramă, Thriller, Film TV, Război | 12 April 1987 (Yugoslavia, United Kingdom)

Evadare din Sobibor (1987)

Escape from Sobibor

Dramă, Thriller, Film TV, Război (Yugoslavia, United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jack Gold

Producător:

Zenith Productions, CFS Avala Film, Rule

Dată lansare (SUA):

12 Aprilie 1987

Dată lansare (Romania):

26 Octombrie 2020

In al Doilea Razboi Mondial, in estul Poloniei existau trei lagare de exterminare naziste, unul dintre ele fiind Sobibor. Cativa prizonieri, in frunte cu Leon Feldhendler, decid sa evadeze. Sosirea in lagar a unor soldati rusi, condusi de Aleksander Percherski a dus la reusita planului, in urma caruia 300 de oameni si-au regasit libertatea. <br /><br />Pelicula a fost apreciata pentru realismul si dramatismul cu care a redat un episod tragic al omenirii, reusind, totodata, sa evite melodrama. Multe dintre filmari au fost realizate la Belgrad.<br /><br />Filmul exprima cruzimea cu care nazistii omorau evrei fara sa le pese de acestora. Fratele lui Shlomo este chemat de un locotenent german pentru ai da un banut. Ajungand la locul unde se aflau dusurile el descopera ca acolo omorau oamenii prin gazare. Astfel el ii spune fratelui sau Shlomo si incepe lupta spre evadare.

Recenzii

KgheO

08.09.2018

Un film absolut cutremurator..un film care te face sa iti aduci aminte de trecut si de cat de rai puteau fi unii oameni ...un film foarte bun care din pacate nu am avut ocazia sa il vad decat acum cateva zile in urma si total intamplator.

2 2

cristimilan7

08.09.2018

Asta da film de nota 10 ... care ilustreaza cruzimea "unora".

0 3

lord.legolas

08.09.2018

un film exceptional cu niste actori foarte foarte talentatii si cu o coproductie uimitoare.in schimb regizorul Jack Golad Ne-a mai oferit si alte surprize in aceste film minunat..cu toate ca este destul de vechi el este inca in cartile preferatelor mele..!nota 10 .

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top