Moonlight Trailer
Trailer #1 02:25

Etz Limon (2008)

Dramă | 08 February 2008 (Israel, Germany, France)

Lemon Tree (2008)

Etz Limon

Dramă (Israel, Germany, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Eran Riklis

Producător:

Riva Filmproduktion, Eran Riklis Productions Ltd., Heimatfilm, MACT Productions

Dată lansare (SUA):

8 Februarie 2008

Dată lansare (Romania):

14 Mai 2021

<p>Cand casa unei simple vaduve palestiniene ajunge sa se invecineze cu Ministrul Apararii israelian, livada ei cu lamai, care pana atunci trecuse neobservata, devine un potential pericol ce trebuie complet eliminat. Astfel, Selma, cetateanul obisnuit, este hotarata sa se opuna vecinului sau mult mai influent si, ajutata de un tanar avocat palestinian, ajunge pana la Curtea Suprema Israeliana pentru a-si apara livada. </p><p>Filmul surprinde astfel nu numai contrastul dintre doua abordari diferite asupra vietii sau culoarea locala a vietii din Orientul Mijlociu, ci mai ales, modul in care locul ajunge sa altereze relatiile dintre oameni, caci intre Selma si sotia ministrului se formeaza o legatura puternica, dar, inevitabil, tacuta, in timp ce relatia dintre Selma si avocatul ei, desi interzisa de traditie, capata dimensiuni din ce in ce mai profunde. </p>

Recenzii

altisaloti

08.09.2018

o femeie lupta impotriva sistemului..o lupta in care se amesteca principiile ,umanul,istoria si ura ...un film cu incursiuni profunde in realitatea de zi cu zi a Israelului si a Palestinei ..

1 0

Korektul

08.09.2018

Un film de calitate, emotionant, realist si foarte bine scris si jucat. Pacat ca este necunoscut si subevaluat. Merita toata atentia si il recomand tuturor.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top