Fanfan la Tulipe (2003)

Fanfan la tulipe

Aventuri, Comedie (France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Gérard Krawczyk

Scenariști:

Luc Besson, Jean Cosmos

Producător:

EuropaCorp, Open Art, Centre National de la Cinématographie, Canal+, TF1 Films Production

Dată lansare (SUA):

14 Mai 2003

Dată lansare (Romania):

5 Decembrie 2021

Fanfan este un orfan care, in secolul XVIII, in timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, este un playboy surprins de tatal fetei cu care se giugiulea intr-o capita de fan. Ca sa scape de casatorie se inroleaza in armata, in regimentul Aquitaniei, mai ales ca tiganca Adeline il minte ca se va casatori cu fiica regelui si are un viitor glorios in armata. Intamplarea face ca, in drum spre tabara de campare, sa o salveze pe fiica regelui si pe marchiza de Pompadour din mainile unor raufacatori. In tabara militara, adjutantul colonelului il tachineaza tot timpul pentru dezinvoltura lui si ajung sa se dueleze pentru libertatea Adelinei,care era promisa militarului. Dar aventurile lui Fanfan continua la curtea regelui.

Recenzii

mindhunters

08.09.2018

un film foarte interesant, dar mai ales amuzant. mi-a placut foarte mult Penelope in rolul Adelinei, dar nici Vincent Perez nu a fost mai prejos . il recomand :) un film dragutz ce merita vazut oricand.

3 0

bertha17.

08.09.2018

"Fanfan la Tulipe" ............ placut :) merita vazut :)

0 0

WizardS

08.09.2018

O reecranizare destul de reusita a peliculei din 1952. Poate fi vizionat de publicul amator de scene pline de sportivitate, atat de multa sportivitate incat multe din scene devin complet nenaturale, ireale. Dar totusi ramane comic si putin romantic pentru ca povestea e o parodie a unui basm (sau... legenda?). Nota 8.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top