Moonlight Trailer
Trailer #1 02:17

Flyboys (2006)

Acțiune, Aventuri, Dramă, Istoric, Romantic, Război | 22 September 2006 (United Kingdom, United States of America)

Eroii cerului (2006)

Flyboys

Acțiune, Aventuri, Dramă, Istoric, Romantic, Război (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Tony Bill, Barry Sonnenfeld

Producător:

Flyboys Films, Electric Entertainment, Ingenious Film Partners, Skydance Productions

Dată lansare (SUA):

22 Septembrie 2006

Dată lansare (Romania):

1 Decembrie 2006

Flyboys, primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali inainte de razboi, ei s-au oferit voluntari in cautarea aventurii, dar au devenit eroi. Pana acum nici un film nu a mai prezentat cu atata acuratete pericolul si andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atat de important in rezistenta Aliata. In 1917, inainte de intrarea oficiala in razboi a Statelor Unite, fortele aliate ale Frantei, Angliei si Italiei, de-abia puteau face fata asalturilor Germaniei. Cativa tineri americani s-au oferit sa lupte alaturi de fortele franceze. Unii au ales sa lupte in infanterie, altii sa se alature Crucii Rosii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei s-au decis sa invete sa zboare.

Recenzii

rikosman

08.09.2018

da

0 1

Patronu

08.09.2018

Nu mi-a plăcut. Scenele de luptă sunt extrem de artificiale şi lipsite de orice urmă de dramatism, scenariul e slab, iar actorii asemenea. Mi s-a părut lipsit de încărcătură filmul, apatic de la un capăt la celălalt. Chiar nu înţeleg în ce au fost investiţi cele 60 de milioane de care au dispus producătorii, până şi efectele speciale sunt submediocre.

5 7

Rudolfo

08.09.2018

“Flyboys”, primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali inainte de razboi, ei s-au oferit voluntari in cautarea aventurii, dar au devenit eroi. Pana acum nici un film nu a mai prezentat cu atata acuratete pericolul si andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atat de important in rezistenta Aliata. In 1917, inainte de intrarea oficiala in razboi a Statelor Unite, fortele aliate ale Frantei, Angliei si Italiei, de-abia puteau face fata asalturilor Germaniei. Cativa tineri americani s-au oferit sa lupte alaturi de fortele franceze. Unii au ales sa lupte in infanterie, altii sa se alature Crucii Rosii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei s-au decis sa invete sa zboare. Motivul pentru care s-au inrolat a fost diferit pentru fiecare: Blaine Rawlings (James Franco) era in cautarea unui scop dupa ce ferma familiei o fost inchisa de catre o banca, Briggs Lowry (Tyler Labine) este obligat sa se inroleze de catre autoritarul sau tata, in timp ce boxerul de culoare Eugene Skinner (Abdul Salis) vrea sa-si rasplateasca tara pentru toleranta rasiala cu care l-a acceptat. Dar sub comanda capitanului francez Thenault (Jean Reno) si cu veteranul american Reed Cassidy (Martin Henderson) la conducere, acesti tineri americani au brazdat cerul plini de curaj si si-au riscat vietile, nu doar infruntand fortele inamice ci si folosind avioanele cu greseli de proiectare, neincercate de nimeni pana atunci. Inspirat din adevarata poveste a legendarei escadrile Lafayette, “Flyboys” este regizat de castigatorul premiului Oscar Tony Bill (“The Sting”) si produs de Dean Devlin (“The Patriot”, ”Independance Day”, ”Stargate”) si Marc Frydman (“Commander in chief”). Vedeta filmului este James Franco (seria “Spiderman”), secondat de Martin Henderson (“The Ring”) si Jean Reno (“The Da Vinci Code”).

3 3

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top