Moonlight Trailer
Trailer #1 02:18

Fugitive Pieces (2007)

Dramă | 06 September 2007 (Canada, Greece)

Fugitive Pieces (2007)

Fugitive Pieces

Dramă (Canada, Greece)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jeremy Podeswa

Scenariști:

Jeremy Podeswa

Producător:

Strada Films, Cinegram, The Harold Greenberg Fund, Serendipity Point Films

Dată lansare (SUA):

6 Septembrie 2007

Dată lansare (Romania):

2 August 2021

<p>Un film despre dragoste, pierdere şi mântuire, "Fugitive Pieces" spune povestea lui Jakob Beer, un om a cărui viaţă este transformată complet de evenimentele trăite în vremea celui de-al doilea Război Mondial. Povestea lui Jakob începe în Polonia anului 1942, când avea numai nouă ani. Soldaţii nazişti i-au omorât părinţii şi i-au răpit sora. Traumatizat de aceste incidente îngrozitoare, Jakob părăseşte locul în care se ascundea şi încearcă din răsputeri să supravieţuiască. Este găsit de Athos Roussos, un arheolog grec care lucrează la un schit arheologic din Biskupin. <br />Mişcat de povestea băiatului, Athos îl scoate pe Jakob din Polonia nazistă şi îl ascunde în casa sa de pe insula Zakynthos din Grecia, de asemenea aflată sub ocupaţie nazistă.<br />După război, Athos şi Jakob imigrează în Canada, unde cei doi încep o nouă viaţă. Însă amintirile groaznice prin care a fost nevoit să treacă Jakob sunt greu de uitat, bărbatul fiind în continuare bântuit de moartea păriţilor şi întrebări referitoare la soarta surorii sale.</p>

Recenzii

Sayre83

08.09.2018

Nu este intotdeauna intelept sa te bazezi pe un trailer, dar in cazul acesta cred ca aleg sa o fac......

3 7

sinradu

08.09.2018

Un film care ar merita foarte multe lucruri spuse despre el, asupra căruia sper să revin cu un comentariu larg, un film frumos, stricat puţin de cîteva mici accente patetice, dar de care nu se abuzează, un film căruia i-aş fi dat 10, dacă nu ar fi avut o serie de mici probleme. Un film ca un gînd strecurat noaptea către persoana iubită, confesiune şi speranţă, mirare şi ură de sine, pierdere şi sinucidere în regăsire, toate sub imperiul strîmbei mărturisiri.

6 4

ioanlaslo

08.09.2018

La prima vedere ar fi drama evreiasca vazuta la scara individuala. Ne-am obisnuit sa auzim despre Holocaust, despre milioane de morti datorate nazismului, uitand parca faptul ca viata UNUI SINGUR om e la fel de importanta, daca ea e afectata. Filmul vine parca sa ne aminteasca de asta. Are in el acea greutate si acea seriozitate care te face sa reflectezi la conditia umana in anumite ipostaze ale sale. Si numai atata sa fi fost si era destul.Numai ca...surpriza, spre fianl isi depaseste mult aceasta conditie, devenind reflexia unei vieti exceptionale prin valoarea ei. E drama unui om care , desi traind multe, suferind, a reusit prin iubirera fata de oamenii ce il inconjurau s avada fata buna a lucurilor. El a supravietuit pe cand multi dintre cei dragi lui...nu. Aici era secretul...si l-a gasit, atunci cand , desigur , a gasit si adevarata dragoste. Saint -Exupery, unul dintre favoritii mei spunea undeva in "Citadela" : "De unde sunt eu?Sunt din copilaria mea.Sunt din copilaria mea ca ditr-o tara!" Putini dintre noi reqalizam ca toiata viata noastra e inraurita de micile drame petrecute in copilarie. Sau daca o realizam incercam sa minimalizam asta. In film, Jakob tocmai asta face: nu minimalizeaza drama vietii lui petrecuta in copilarie. La inceput e dominat de ea, dar sfarseste prin a o domina, depasind-o tocmai pentru ca gaseste secretul vietii: iubirea. Poate filmul nu va placea iubitorilor de adrenalina excitata la maxim. Poate va fi dupa unii " o plictiseala de nedescris", dar sunt sigur ca va prinde la toti cei care prefera in loc de zgomote si impuscaturi, de replici xerox si glume mai mult sau mai putin vulgare, sensibilitatea sufletului si mai ales dorinta de a reflecta la ceea ce este important in viata. In fond asta e rostul, sau unul din rosturile, cinematografiei! Si ar mai fi ceva: cred ca filmula cesta contine una dintre ceole mai frumoase scene de dragoste filmate vreodata. "Miros de ulei de cocos, transpiratie, sare, ....." ...iar ;la final muscatura zdravana din piersica... e induiosator, extraordinar de sensibil si in acelasi timp lipsit de orice vulgaritate. Vreti alta definitie a iubirii? Nu ratati filmul acesta pentru ca pierdeti foarte mult!!! Eu ii dau un 9 mare!!!

3 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top