Moonlight Trailer
Trailer #1 03:16

Game Change (2012)

Film TV, Dramă, Istoric | 09 March 2012 (United States of America)

Jocul se schimba (2012)

Game Change

Film TV, Dramă, Istoric (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jay Roach

Scenariști:

Mark Halperin

Producător:

Playtone, HBO Films

Dată lansare (SUA):

9 Martie 2012

Dată lansare (Romania):

25 Octombrie 2021

<p>Filmul "Game Change" e bazat pe cartea scrisă de John Heilemann şi Mark Halperin - "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime", care detaliază cursa pentru câştigarea scaunului de preşedinte al Americii în 2008. </p><p>Cartea se bazează pe interviuri cu peste 300 de persoane implicate în campania electorală şi include discuţii despre aventura extraconjugală a lui John Edwards, candidatul la preşedinţie din partea Partidului Democratic, campania candidatului Partidului Republican Rudy Giuliani, fostul primar al New Yorkului, cursa dintre Clinton şi Obama şi candidatura la postul de vice-preşedinte al SUA al politicienei Sarah Palin. </p><p><br />Filmul realizat după carte se concentrează pe campania electorală purtată de John McCain, alături de Sarah Palin, primul dorindu-şi să fie preşedintele SUA, iar cea din urmă vice-preşedinte. </p><p> </p>

Recenzii

Bibi_TM

08.09.2018

Este un film document despre istoria recenta a Statelor Unite, mai precis cursa senatorului John McCain, alături de Guvernatorul statului Alaska, Sarah Palin, primul dorindu-şi să fie preşedintele SUA, iar cea din urmă vice-preşedinte. Sunt foarte bine evidentiate greselile facut de staff atat in abordarea situatiilor ivite cat mai ales cu decizia alegerii lui Sarah. Dupa cum se stie, alegerile au fost castigate de tandemul Obama - Clinton.

0 0

rocco123

08.09.2018

Un film despre alegerile din 2008 în SUA, lupta politică dintre Obama și John McCain și greșeala lui Steve Schmidt privind alegerea lui Sarah Palin. Un film politic foarte bun.

1 3

Vladdance

08.09.2018

E lectia trista a deceniilor dominate de mass-media si motivul principal pentru care Sarah Palin (jucata aici de Julianne Moore) a fost aleasa in 2008 sa revitalizeze campania republicanilor pentru alegerile prezidentiale din SUA. Mama devotata, vanatoare de elani si vorbitoare pasionata in consiliile orasenesti, debitand cu aplomb clisee si cuvinte seci fara sa le priceapa cu-adevarat intelesul, Palin trebuie sa aduca doza de magnetism social care sa o contrabalanseze pe cea a lui Barack Obama. Si chiar o face, pana la un punct: inteligenta si ambitioasa, cu priza la mase si o anume doza de sex-appeal, pare alegerea perfect complementara pentru John McCain. Republicanii jubileaza : au gasit miscarea indrazneata care a schimbat radical dinamica unei campanii. Insa cele 15 minute de glorie ale guvernatoarei de Alaska se ofilesc rapid sub intrebarile presei – Sarah toceste ca un student in ajun de examene, dar e complet nepregatita sa raspunda la chestiuni legate de finante, geografie ori relatii internationale. Orbita de traiectoria-i politica fulguranta, nu mai are chef sa asculte nici de consilierii din partid, nici de seful de campanie, se simte pe val, nu realizeaza ca s-a angajat intr-o batalie care o depaseste, ca aluneca uneori in ridicol, ca a fost doar un pion intr-un joc ratat de-a razboiul, rezultatul unei decizii grabite. Din fericire, Moore se abtine de la parodie – de asta s-a ocupat cu succes Tina Fey in scheciurile Saturday Night Live din vremea respectiva – si ramane intr-un portret nu tocmai flatant, dar nici lipsit de simpatie, undeva intre mila si admiratie, care i-a adus nemultumirea subiectului si admiratia criticii. Dealtfel filmul a castigat 5 premii Emmy in 2012 si, credeti-ma, le merita pe deplin.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top