Moonlight Trailer
Trailer #1 01:28

Gladiator (1992)

Acțiune, Dramă | 06 March 1992 (United States of America)

Gladiator (1992)

Gladiator

Acțiune, Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Rowdy Herrington

Producător:

Price Entertainment, Columbia Pictures

Dată lansare (SUA):

6 Martie 1992

Dată lansare (Romania):

25 Februarie 2021

"Gladiator" este povestea a doi tineri, Tommy si Haines, care incearca sa supravietuiasca in lumea boxului. Unul dintre ei lupta in meciuri ilegale pentru a-i salva viata tatalui sau si in acelasi timp sa castige bani pentru a scapa de datorii. Iar celalalt vrea doar o viata mai buna decat cea pe care o duce. Cei doi devin prieteni, iar in final isi vor masura fortele in ring, intr-un adevarat meci de supravietuire.

Recenzii

iulian30

08.09.2018

o poveste despre un baiat ambitios,care se lupta cu greutatile vietii.incercand sa iasa din saracie,intra intr-un cerc vicios al jocurilor ilegale din box,incat nu va iesi decat retezand capul afacerii,adica sefu. o lectie de viata,cu o interpretare destul de buna,povestea la fel de buna.Mi-a placut si l-as revedea cu placere ori de cate ori apare ocazia.

0 0

EduardR

08.09.2018

Nu este vorba de filmul lui Ridley Scott, ci de o producție mai veche, cu James Marshall și Cuba Gooding Jr. în rolurile principale. Distribuirea lui James Marshall în rolul principal fiind probabil datorată apariției sale în serialul „Twin Peaks” care l-a făcut sex symbol al acelor ani. Filmul prezintă lumea ileagală a boxului din Chicago, care-și recrutează entertainerii dintre puștii duri de la periferie proveniți din familii sărace și disfucționale care sunt dispusi să intre-n ring și să lupte fără un arbitraj corect, fapt ce le poate pune viața în pericol doar pentru câteva sute de dolari. Printre cei recrutați de oamenii interlopului care organizează meciurile ilegale, se află și un individ integrul, Tommy Riley(James Marshall), licean cu valori morale seriose, alegând să lupte doar pentru a plăti datoriile acumulate de tatăl său la jocurile de noroc. Problema este că acest Tommy Riley, care prezintă și aptitudini intelectuale deosebite pentru un pugilist talentat este puternic și neverosimil idealizat, ca mai apoi să fie martirizat de dragul melodramei tipică filmelor americane de categorie B a anilor '90. Lumea subterană a boxului este și ea prost conturată, pentru că există structuri ilogice, lucru ce nu face decât să încadreze complet pelicula în categoria filmelor de categorie B, unde scenariu are șanse cu atât mai mari să devină materialul unui regizor mediocru, cu cât are un subiect popular și o acțiune cât mai simplă.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top