Moonlight Trailer
Trailer #1 01:27

Goodbye Bafana (2007)

Istoric, Dramă | 11 February 2007 (Belgium, South Africa)

Culoarea libertatii (2007)

Goodbye Bafana

Istoric, Dramă (Belgium, South Africa)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Bille August

Producător:

Film Afrika Worldwide

Dată lansare (SUA):

11 Februarie 2007

Dată lansare (Romania):

28 Septembrie 2021

Filmul a fost realizat in anul 2007 de cunoscutul regizor Bille August,avandu-i in rolurile principale pe Joseph Fiennes,Denis Haysbert si Diane Kruger. In 1968,in Republica Sud-africana,unde 25 de milioane de negri sunt oprimati barbar de o minoritate de albi bine inarmata,un alb,african de origine modesta,este angajat ca gardian intr-o teribila temnita fosta candva leprozerie. Este foarte necesar administratiei fiindca,crescut de copil printre indigeni,le stie limba si poate transmite ce vorbesc intre ei condamnatii,mai ales capetenia lor,un anume Mandela. Dar in apropierea liderului african,loialitatea politistului fata de regimul asupritor se schimba treptat in sustinerea razvratitilor.

Recenzii

Patronu

08.09.2018

Povestea ascensiunii lui Nelson Mandela spusă prin prisma ofiţerului care s-a ocupat de paza acestuia, pe parcursul celor aproximativ 40 de ani pe care liderul african i-a petrecut în închisoare. Filmul e inspirat din autobiografia lui Mandela apărută în 1994, Long Walk to Freedom. Povestea şi realizarea sunt decente, însă nimic ieşit din comun.

2 1

berby

08.09.2018

N'ai cine stie ce de vazut, totusi e o autobiografie adaptata pentru un film de 2ore, fara prea multe detalii, ci doar o mica parte din viata unui mare om din perioada noastra, merita vizionat. Eu l'am vazut acum cateva seri si "nu m'a dat pe spate" dar mi s'a parut "ca intra" foarte bine in pielea personajului -Denis Haysbert nelasand nimic din personalitate sa nu'i reuseasca de imitat.

1 1

corcodus

08.09.2018

superb film, pacat ca e atat de putin vizionat si comentat; mi-a placut mult interpretarea lui Joseph Fiennes.

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top