Hamlet (1996)

Hamlet

Dramă (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Kenneth Branagh, Noel Langley

Scenariști:

William Shakespeare

Producător:

Castle Rock Entertainment, Turner Pictures (I)

Dată lansare (SUA):

25 Decembrie 1996

Dată lansare (Romania):

19 Octombrie 2021

Hamlet asista la inmormantarea tatalui sau. Nu dureaza mult timp si mama lui se casatoreste cu unchiul sau. In plus, Hamlet afla ca unchiul sau este cel care i-a ucis tatal. In incercarea sa de a-si razbuna tatal, el pune la cale un plan ce ii implica pe doi dintre prietenii sai foarte buni. In final reuseste sa-si duca razbunarea la bun sfarsit, omorandu-si unchiul, insa moartea acestuia il va costa vietile mai multor apropiati, al mamei sale si a lui insusi.

Recenzii

TygerAssassin

08.09.2018

Capodopera a literaturii mondiale transpusa pe marele ecran intr-o regie impecabila si actori de zile mari.Kenneth Branagh,ca de obicei,perfect in rolurile shakesperiene.

2 2

Sibelius

08.09.2018

Sa ma mire absenta comentariilor sau nota? Nefiind un film cu vampiri, cu dive marca Disney sau cu vreun sex-simbol care e considerat si mare actor e totusi normal. Branagh modernizeaza oarecum piesa mutand actiunea undeva la sfarsitul secolului XIX. Multi actori cunoscuti in roluri aproape episodice(Jack Lemon, Robin Williams etc). De remarcat in primul rand rolul facut de Kate Winslet in Ofelia. 8/10

3 0

Cibola

08.09.2018

O transpunere reusita a piesei originale Hamlet de Shakespeare pe care am revazut-o cu o traducere execrabila , a trebuit s-o elimin si sa-l revad astfel in liniste , bucurandu-ma de frumusetea textului original , regretand ca engleza nu-mi este a doua limba materna , spre ridicolul unor traducatori de ocazie de pe aici care te taxeaza cu superioritatea ignorantului ; nota 9 .

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top