Hawaii

Hawaii

Dramă, Aventuri, Romantic (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

George Roy Hill

Producător:

The Mirisch Corporation

Dată lansare (Romania):

29 Noiembrie 2021

  In anul 1820, proaspatul absolvent al facultatii de teologie de la Universitatea Yale Abner Hale se ofera voluntar pentru a propovadui calvinismul in insula Hawaii. Intrucat trebuia sa fie casatorit pentru a i se oferi aceasta functie, misionarul rigid si lipsit de simtul umorului o ia de nevasta pe Jerusha Bromley, care ii acepta propunerea desi este indragostita de capitanul de corabie Rafer Hoxworth, de la care nu a mai primit nici o scrisoare de 3 ani. Abner si Jerusha Hale sunt intampinati cu fast de catre regina Malama pe insula exotica, iar femeia se imprieteneste cu usurinta cu aborigenii si invata sa le respecte traditiile, in vreme ce sotul ei refuza sa faca concesii si incearca sa le impuna cu forta localnicilor propriile conceptii morale si religioase. Abner Hale devine nepopular dupa ce le impune hawaienilor sa isi acopere trupurile goale, sa isi distruga idolii pagani si sa aboleasca casatoriile incestuoase dintre ei, biserica sa fiind incendiata. Jerusha aduce pe lume trei baieti si il roaga pana in clipa mortii pe sotul ei sa ii ceara iertare lui Dumnezeu pentru raul pe care l-a provocat indigenilor. Dupa ce ramane vaduv si este pensionat din functia de misionar, Abner Hale isi trimite cei trei copii in Anglia pentru a primi o educatie adecvata, iar el decide sa-si continue traiul in Hawaii.  

Recenzii

Bibi_TM

08.09.2018

E greu sa fi misionar pe o insula ca Hawaii. E greu ca dupa sute de ani de obiceiuri proprii sa fi fortat sa-ti schimbi comportamentul. Si-apoi, ce ce e mai bun Dumnezeul nostru decat Idolii bastinasilor? Un film foarte bun cu o gramada de: DE CE?

1 0

corcodus

08.09.2018

un film complex, cu personaje complexe ce trateaza un subiect aproape tabu pentru anii 60; recunosc ca o supriza a fost Julie Andrew care a interpretat un altfel de rol decat ceea ce stiam eu desore ea; momentul aparitiei in capul scarilor cand isi cunoaste viitorul sot iti taie respiratia, ea avand rolul unei adevarate mucenice care isi sacrifica dragostea, idealurile, o viata usoara in favoarea datoriei de sotie si mama; Max von Sydow face un rol foarte complex, el penduleaza intre bigotism, aroganta,orgoliu, intransigenta dar in aceleasi timp si cu un spirit al dreptatii; povestea filmului este complexa , el trateaza si impactul ce l-a avut "civilizatia" asupra populatiei bastinasemi-a placut discursul ce il tine Andrews despre ce inseamna a fi crestin, ce inseamna esenta crestinismului.

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top