Moonlight Trailer
Trailer #1 02:04

Henri 4 (2010)

Istoric, Dramă, Război | 04 March 2010 (Germany, France, Austria, Spain)

Henry al IV-lea (2010)

Henri 4

Istoric, Dramă, Război (Germany, France, Austria, Spain)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jo Baier, Gabriele Muccino

Scenariști:

Jo Baier, Cooky Ziesche

Producător:

Ziegler Film & Company, GéTéVé, Institut del Cinema Català (ICC), Wega Film, ARTE

Dată lansare (SUA):

4 Martie 2010

Dată lansare (Romania):

25 Octombrie 2021

De mic copil, Henric de Navarra a invatat ca dusmanii sai sunt catolicii. Provenit dintr-o zona a Frantei care a adoptat protestantismul, el va purta numeroase razboaie pentru apararea credintei si a hughenotilor sai. Atunci cand mama regelui Frantei, Caterina de Medici, propune casatoria lui Henric cu fiica sa, pentru a produce o reconciliere si a pune capat razboaielor religioase, hughenotii considera ca a venit si timpul lor. Numai ca nunta va fi patata, episodul devenit celebru ca "noaptea Sfantului Bartolomeu", inrosind de sange Parisul. Henric va supravirtui si, cu prima ocazie, va fugi de la curte si se va retrage la Navarra. El nu va ceda incercarilor sotiei sale de a-l readuce la Luvru, mai mult indragostindu-se de Gabrielle. Moartea Caterinei de Medici, dar si victoria lui Henric impotriva armatei regelui Frantei, ii vor deschide calea spre tron. Va introduce numeroase reforme, cea mai cunoscuta fiint "Edictul de la Nantes", prin care a dat libertate de cult hughenotilor. Moartea Gabriellei, otravita intr-un moment in care era insarcinata si casatoria de complezenta cu o reprezentanta a casei de Medici ii vor aduce si un mostenitor.

Recenzii

Sibelius

08.09.2018

Ca orice ecranizare filmul prezinta o varianta romantata a evenimentelor. Totusi, motivul pentru care Charles IX pare a avea peste 40 de ani in loc de putin peste 20 ramane o necunoscuta. Un film putin prea lung, cu actori destul de putin cunoscuti pe plan international si care plateste si el tribut seriei "The Tudors".

0 0

floaredecactus

08.09.2018

Pelicula înfăţişează o pagină cumplită (Noaptea Sfântului Bartolomeu şi nu numai...) din istoria medievală a Franţei...pentru cei care îndrăgesc filmele cu temă istorică merită văzut...

0 0

Calin39

08.09.2018

150 de minute care incearca sa acopere intreaga viata a lui Henri IV, motiv pentru care filmul lasa impresia ca e prea lung si in acelasi timp putin superficial in tratarea evenimentelor. Totusi, marele defect ramane portretizarea caricaturala a personajelor negative.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top