Ghepardul

Il gattopardo

Dramă (France, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Luchino Visconti

Producător:

Titanus, S.G.C., Société Nouvelle Pathé Cinéma

Dată lansare (Romania):

6 Decembrie 2021

<p align="justify">Film de o indiscutabila maretie, elaborat pana la cele mai nesemnificative amanunte, este un cine-roman inspirat din cartea lui Lampedusa in care este prezentata agonia aristrocratiei. Eroul principal : Don Fabrizio Salina (Burt Lancaster ) a carei personalitate puternica stapaneste totul, traieste alaturi de sotia sa Maria Stella (Rina Morelli) o femeie superstitioasa, cufundata in bigotism si de copii lui intr-un somtuos palat cu parcuri, terase...de o armonie si o frumusete rara. El organizeaza un bal simbolic la palatul Panteleone, un bal de epoca in care se infiripa dragostea intre Angelica Sedara / Bertiana (Claudia Cardinale), o tanara femeie ce razbate prin iubire, senzualitate dar si prin <em>" seductia putin tulbure a noii clase"</em> (<em>Al. Racoviceanu</em>) si Tancredi Falconeri ( Alain Delon), in care valsul printului Don Fabrizio cu Angelica este un adevarat" cantec de lebada ", in care apar ciocniri spectaculoase intre personaje si intreg balul reprezinta o lume aristocratica aflata in decadenta.</p>

Recenzii

mihaelatb

08.09.2018

o ecranizare perfecta a lui Lampedusa,toti dunt asa de in rol incat si azi dupa atatia ani daca i-ar veni cuiva ideea sa -l ecranizeze din nou nu ar gasi actori mai potriviti.

6 1

MikeWindgren

08.09.2018

Frumos, impresionant, capodopera, dar cand incepe filmul asta?

2 9

Doina1952

08.09.2018

Un mare spectacol uman, in care personajul pringipal Ghepardul (Prince Don Fabrizio Salina ) domina cu gesturi grave si demne o lume aristocratica plina de ciocniri interioare, de contorsionari , aflata in decadenta ajunsa aproape la granita spre nefiinta. Actorii sunt exceptionali in interpretarile partiturilor lor si premiile sunt bine meritate!

5 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top