Moonlight Trailer
Trailer #1 00:00

Il piccolo diavolo (1988)

Comedie, Fantasy, Romantic | 01 July 1988 (Italy)

The Little Devil (1988)

Il piccolo diavolo

Comedie, Fantasy, Romantic (Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Roberto Benigni, Warren Miller

Producător:

Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica, Yarno Cinematografica

Dată lansare (SUA):

1 Iulie 1988

Dată lansare (Romania):

24 Octombrie 2021

Un preot italian Maurice interpretat in film de actorul Walter Matthau care trăieste într-un colegiu rezidenţial pentru preoţi în Roma, este numit de către oficialii bisericii să "exorcizeze" un demon care ,,poseda’’ o femeie grasuta. Demonul interpretat de Robert Benigni se dovedeşte a fi un dracusor cu chip uman iubitor de distractii numit Giuditta.Dracusorul aflat pentru prima data afara din iad , este naiv, curios ,descopera bucuriile lumesti ,prinde gust pentru tigari,bauturi ,dans , jocuri de noroc si femei.Inr-o zi se urca intr-un autobuz fara sa cumpere bilet ,este arestat si la politie spune ca este fiul preotului(catolic) Maurice.Intr-o seara preotul este invitat de catre un preot novice, ucenic al lui Maurice sa ia cina la un restaurant.Cand incep sa serveasca cina ,ghici cine vine la cina? Cine altcineva decat dracusorul Giuditta, care aici se da drept nepotul preotului, doctor Giuditta.La masa se vorbeste despre dragoste , dracusorul intreaba ce inseamna a face dragoste.Cineva ii explica ca e vorba de posedare fizica.El atunci confunda dragostea cu posedarea demonica.Incepe sa se laude ca a posedat si el o femeie de 64 de ani grasa si urata.Fiind intrebat cand si unde o poseda,el le spune ca o poseda mai tot timpul ,pe drum ,in bucatarie ,in baie,in autobuz,pe bicicleta, oriunde.In acest timp preotul bea si bea si iar bea de necaz.A doua zi nu poate sa mearga la biserica sa tina slujba de duminica, de beat ce era.Dar asta nu este o problema ,merge Giuditta sa tina slujba si face o prezentare de moda cu toate babele din biserica de tot hazul.Cand Maurice reuseste sa ajunga la biserica si vede ce se intampla cade jos lesinat.

Recenzii

cinefilu42

08.09.2018

O comedie de zile mari,cei drept e ca am vazut filmul cam tarziu fata de data aparitiei , dar asta nu m-a oprit sa rad cu lacrimi. Walter Matthau si Roberto Benigni fac un cuplu demential.

0 0

Bibi_TM

08.09.2018

Chiar daca nu mai era nevoie, Walter Matthau dovedeste inca odata in acest film ce inseamna sa fi un adevarat actor de comedie. Dupa spusele lui, a fost unul din filmele preferate: '' Roma este cel mai bun loc din lume pentru a mânca. Am luat cina pe stradă. A fost fantastic. Fructe, brânză și cappoline. Dumnezeule Atotputernic !!! "

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top